Meniu de Halloween pentru copii: mâncăruri interesante pentru cei mici

  • Meniu De Halloween10 07 (1)

Meniu de Halloween pentru copii: mâncăruri interesante pentru cei mici

Afișat la 07/10/2022

Sărbătoarea de Halloween, de origine celtică, este sărbătorită mai ales în țările anglo-saxone, dar devine din ce în ce mai populară și la noi, așa că nu este de mirare că restaurantele, unul după altul, îi descoperă potențialul. Este o zi în care putem oferi cu ușurință mâncăruri interesante pentru adulți, dar să nu uităm că, în străinătate, această sărbătoare este în mare parte a copiilor. Mersul la colindat de Halloween, cu deja celebra întrebare "Ne daţi sau nu ne daţi" nu a prins încă la noi, dar un meniu înfricoșător de gustos pentru cei mici poate compensa acest neajuns. Haideți să vedem ce putem pregăti pentru ei! 

Cum felinarele specifice Halloween-ului sunt făcute în mod tradițional din dovleci, aceștia sunt asociați cu această sărbătoare, așa că este o alegere evidentă să îi includeți în meniul festiv. În plus, o astfel de legumă sănătoasă poate fi elementul central al meniului pe care îl oferiți. Dovleacul poate fi folosit sub toate formele - de la supă cremă la dovleac copt la cuptor sau plăcinta de dovleac. Risotto-ul cu dovleac este servit cu ulei de semințe de dovleac, semințe de dovleac prăjite și cubulețe de dovleac prăjite în unt pentru o experiență gustativă perfectă. Dacă sunteți creativ, cu puțin efort puteți crea o multitudine de mâncăruri cu forme terifiante - așa că nu trebuie să renunțați la a sculpta dovleci nici în bucătărie! Iar cu câteva decorațiuni bine alese (câteva picături de sos roșu ca sângele, o servire într-un ceaun de vrăjitoare, niște măsline în formă de ochi), orice fel de mâncare devine și mai memorabil.

Creativitatea este un concept-cheie pentru întregul meniu de Halloween. Esența conceptului festiv este de a include motivele tipice de Halloween: fantome, schelete, lilieci, pisici negre, vrăjitoare, pânze de păianjen, culorile roșu și negru. De exemplu, puteți face un "schelet de legume" cu tulpini de țelină pentru brațe și picioare, puteți folosi felii de ciuperci pentru articulații și șolduri, felii de castraveți pentru coloana vertebrală, felii de ardei californian pentru coaste și un mic bol cu sos pentru cap. E o idee bună să păstrați coaja de la avocado atunci când preparați guacamole, deoarece cu un pic de îndemânare, poate fi sculptată și transformată într-un craniu înfricoșător pe care puteți să-l așezați pe masă, ca decor sau chiar ca recipient. De asemenea, puteți transforma snacks-urile sărate în gustări înfricoșătoare chiar și cu o singură sămânță de dovleac sau cu niște migdale: de exemplu, un simplu baton de brânză poate fi făcut să arate ca un deget cu gheare.

Cel mai mare potențial este, fără îndoială, în deserturi: simbolurile și motivele de Halloween pot fi folosite pentru orice fel de fursecuri, cupcake-uri sau topping-uri de torturi. Prăjiturile-mumie sunt un gen de sine stătător: înfășurate în benzi de patiserie și decorate cu doi ochi mici, majoritatea prăjiturilor sau chiar brânza pot fi transformate într-un monstru cu feșe de mumie. Iar dacă vreți să intrați în atmosfera anglo-saxonă perfectă de Halloween, preparați una dintre bunătățile festive emblematice, niște mere glazurate (candy apple) - cu puțină îndemânare, puteți să treceți dincolo de simplul înveliș de zahăr colorat și să desenați modele pe el, cum ar fi fața lui Jack Skellington din "Coșmarul dinaintea Crăciunului" - efectul va fi cu siguranță de neuitat. 

Aviko oferă soluții și pentru Halloween: două platouri speciale de gustări de brânză pentru a vă face meniul mai colorat - nu doar la figurat, ci și la propriu. Gustările picante sunt potrivite în special pentru copiii mai mari și adolescenți. Buletele cu brânză Cheddar și chilli cu ardei jalapeno sunt realizate cu o combinație de brânză Cheddar cu o aromă deosebită și ardei iute jalapeno, iar învelișul negru tempura le face și mai spectaculoase. Buletele de 19 grame pot fi pregătite în 3,5 minute la 175 °C într-o friteuză. Buletele din brânză cu ardei roșu și sos iute jabanero, de culoare roșu aprins și tot de 19 grame, sunt o altă specialitate picantă care cu siguranță va atrage atenția. Și acestea pot fi pregătite într-o friteuză la 175°C în 3,5 minute. Ambele specialități precoapte și congelate rapid pot fi servite ca atare sau cu salate cu dovleac sau de alte tipuri, dar și ca parte a unor platouri picante cu brânză. Sunt o gustare irezistibilă alături de un burger sau servite cu diverse sosuri, iar pentru clienții adulți sunt ideale ca gustări lângă bere. Gramajul standard și numărul fix de bucăți dintr-un pachet permit o planificare transparentă a costurilor, astfel încât să puteți adăuga la meniu preparate nu numai delicioase, ci și rapid de servit și profitabile. 

Halloween este o sărbătoare clasică, ce ar trebui să fie susținută cu decorațiuni speciale la fața locului sau chiar cu o petrecere de costume. De asemenea, puteți organiza promoții în jurul evenimentului: de exemplu, toți cei care vin costumați primesc o reducere de 10% din consumul total. Și nu uitați nici de ospătari. Cu câteva accesorii distinctive și un machiaj eficient, și ei pot face parte din eveniment - iar o astfel de ocazie poate oferi o activitate de team building și distractivă și pentru ei. Nu amânați planificarea petrecerii de Halloween - pregătiți-vă meniul și anunțați evenimentul cât mai curând posibil!