Masa si banca cu aperitive tapas

Share the fun – idei pentru a crea noi ocazii pentru servirea mesei

Pe măsură ce pretențiile clienților în ceea ce privește viteza și comoditatea, continuă să creeze tendințe pentru gustări, cum sunt preparatele gătite rapid și servite în mișcare, mâncarea în regim takeaway și livrarea la domiciliu, destinația pare să devină din ce în ce mai clară: mai multe gustări, mai puțină agitație și dezordine.

Oamenii savurează din ce în ce mai multe gustări, dar vor să muncească în bucătărie din ce în ce mai puțin. Nevoia de viteză a tinerilor din Generația Y îi obligă pe operatorii din industria alimentară să accelereze ritmul când vine vorba de satisfacerea poftelor de gustări în afara orelor „tradiționale” de masă.

Creați oportunități de a mânca în orice moment

Snacksificare! Termenul a fost inventat în Statele Unite, pentru a exprima preferința din ce în ce mai răspândită de a savura mini-mese rapide pe tot parcursul zilei. Potrivit unui studiu realizat în acest sens, 92% dintre milenialii americani au declarat că aleg o gustare în locul unei mese complete cel puțin o dată pe săptămână.

Mini-mesele din alte culturI au ajuns pe scena lumii gastronomice chiar înainte de gustările în bol - așa numitele preparate bowl food. Tapas, cutiile pentru alimente bento și caserolele mezze sunt soluțiile oferite de gastronomia mediteraneeană, asiatică și respectiv orientală la cererea de mini-mese, iar tendința este în ascensiune în Europa Centrală. Preparate care până nu demult erau considerate doar aperitive, gustări sau "ceva ușor, de servit pe fugă" reprezintă în prezent o opțiune mult mai viabilă pentru o masă. Meniurile tradiționale sunt înlocuite de o selecție variată de preparate mici, aromatice și multe, multe sortimente. Mâncarea devine mai cosmopolită, iar gustările devin o nouă modalitate de a mânca.

Se adaptează la schimbarea comportamentului alimentar

Cultura luării mesei este o scenă dinamică: pe măsură ce societatea se schimbă, se modifică și felul în care aceasta mănâncă. În această zi și în această epocă, schimbarea este singura constantă. În tranziția de la era industrială la era cunoașterii, în care lumea reală este deseori organizată în jurul lumii digitale, noile noastre stiluri de viață și structuri familiale înseamnă că suntem mai frecvent în mișcare, în viteză, în "locuri terțe". Așa că nu e nicio surpriză că oamenii mănâncă mai des în acest timp și în aceste spații neutre, mai degrabă decât acasă, la program fix.

Un prânz rapid la mijlocul săptămânii? Sigur! Petrecere acasă în weekend, cu prietenii? Și mai bine! Aperitivele și gustările sunt cele mai potrivite pentru a crea noi ocazii de mâncat.

Aviko oferă zeci de aperitive care sunt ideale pentru brunch, prânz sau o cină rapidă.

Iată câteva dintre avantajele acestora:

  • Pregătire rapidă și facilă
  • Diversitate de dimensiuni, forme și gusturi
  • Calcul ușor al costurilor (greutate constantă per bucată)
  • Cele mai multe sunt potrivite pentru vegetarieni, unele și pentru vegani
  • Pefecte pentru a fi combinate între ele, creând platouri unice pentru a împărți mâncarea.

Adăugați aceste gustări în meniul dumneavoastră, promovați variabilitatea și versatilitatea lor și veți satisface nevoile culinare ale oaspeților - sau îi veți face să își dea seama de importanța noilor ocazii de a servi masa.