o aviko left o aviko right
  • o aviko middle

Despre Aviko

De peste 50 de ani, Aviko pune cartofii în valoare și, de la constituirea sa, din 1962, Aviko a devenit lider pe piața europeană a produselor proaspete, congelate și uscate din cartofi. Aviko este unul dintre cei patru mari producători de produse de cartofi din lume. Aviko este susținută de forța financiară a societății olandeze Royal Cosun, care are o cifră anuală de afaceri de 1,9 miliarde €. Acest lucru ne permite să susținem în continuare investițiile în dezvoltare.

Royal Cosun

Aviko face parte din Royal Cosun - o organizație cu o experiență de peste 100 de ani în prelucrarea produselor agricole, care devin produse alimentare și ingrediente naturale. Cu mărci de seamă precum Suiker Unie, Van Gilse și Aviko, această cooperativă este prezentă atât în industria produselor alimentare, cât și în sectoarele de alimentație publică și retail.

În total, Royal Cosun are aproximativ 10.000 de membri/acționari și peste 4.000 de angajați. Royal Cosun pune mare preț pe responsabilitatea socială a întreprinderilor (CSR - Corporate Social Responsibility).

Citiți mai multe despre Royal Cosun

Grupul Aviko este alcătuit din două divizii:

Produse din cartofi Aviko

Aviko Potato este cea mai mare divizie din grupul Aviko. Aceasta se ocupă de producția și vânzarea de produse din cartofi. Lucrul acesta se realizează "de la cultură la client": cartofii sunt cumpărați de organizația proprie de achiziții Aviko Potato, iar ulterior sunt prelucrați în produse refrigerate sau congelate din cartofi, într-una din cele 12 fabrici din Europa.

Citiți mai multe despre Aviko Potato

Granule și fulgi Aviko

Cea de-a doua ramură, Aviko Rixona, este implicată exclusiv în realizarea de produse uscate din cartofi. În cadrul activității acesteia, cartofii sunt prelucrați în piure, sunt uscați, ia r apoi sunt transformați în fulgi și granule, conform rețetei.

Citiți mai multe despre Aviko Rixona