Delicii cremoase: cartofii gratinați și piureul de cartofi de la Aviko pentru un meniu mai gustos

  • RO Gratin

Delicii cremoase: cartofii gratinați și piureul de cartofi de la Aviko pentru un meniu mai gustos

Afișat la 23/03/2022

O garnitură bine aleasă nu numai că sprijină felul de mâncare principal, ci oferă și o experiență gastronomică specială în sine. Gama de cartofi gratinați și piureuri de cartofi Aviko vine cu o serie de opțiuni interesante, care pot fi consumate și individual, ca preparat de sine stătător. Iată cele mai populare delicii cremoase.

Piureul de cartofi este una dintre cele mai populare garnituri. Gustul cu accente ca de pământ, dar în același timp dulce al cartofilor armonizează perfect cu aromele subtile și grase ale untului și laptelui, formând o cremă moale și mătăsoasă, cu un gust plăcut și familiar. Desigur, totul depinde de calitatea piureului: dacă are o consistență cauciucată, este nesărat sau cu bucăți de legume, atunci constituie o alegere mult mai puțin atractivă. Un piure bun de cartofi nu este ușor de preparat, deoarece conținutul ridicat de amidon face cartoful o legumă dificilă. Multe restaurante nici nu au posibilitatea de a pregăti acest fel de mâncare - de exemplu, din cauza lipsei echipamentelor pentru pregătirea legumelor.

Din fericire, Aviko are o soluție: specialitățile sale de piure de cartofi sunt o opțiune excelentă pentru cei care doresc să obțină o calitate ridicată constantă sau care nu au posibilitatea de a pregăti piureurile de cartofi la fața locului. Avantajul piureului de cartofi natur și al celui de casă de la Aviko este că poate fi preparat atât în cuptorul cu microunde, cât și în cuptorul combinat. Fiind un produs semipreparat, poate fi încălzit în cuptorul cu microunde chiar și în 4 minute, ceea ce-l face o alegere ideală pentru orele de vârf din timpul zilei. În cuptor merită preparat pentru evenimente unde se gătește în cantități mai mari și poate fi pregătit în 12 minute pe o tavă de copt, la 120 de grade. Disponibil în pachete de 2,5 kilograme, produsul are avantajul de a fi ușor de dozat: este porționat în batoane de câte 16 grame, ceea ce-l face ușor de manevrat și porționat. O porție necesită aproximativ 10 batoane.

Piureul de cartofi este un acompaniament esențial pentru fripturi, carne pane și brânzeturi, precum și un favorit al copiilor - așa că nu ar trebui să lipsească din niciun meniu. Este, de asemenea, ideal pentru livrare și takeaway, aspect care a devenit o cerință standard. Mai mult decât atât, în plus față de utilizarea "tradițională" a cartofilor ca garnitură, Aviko a lansat recent un nou concept: paharele cu piure de cartofi (sau mash bowl), realizate după modelul bowl food. În acest caz, piureul, care se prepară în dor câteva secunde, este amestecat cu ingrediente tipice pentru bucătăria diferitelor națiuni. Iată cum puteți crea o delicatesă franțuzească, mexicană sau chiar siciliană, servită într-un pahar de hârtie și ideală atât pentru takeaway, cât și pentru livrare. Încercați și voi această noutate absolută în lumea street food-ului!

Cartofi gratinați

Cartofii gratinați reprezintă o specialitate deosebit de versatilă și elegantă a bucătăriei franceze. Gratinarea este, de fapt, denumirea generică pentru arta coptului în crustă, ale cărei rezultate sunt irezistibile atât ca garnitură, cât și ca fel principal. Ingredientele crude sau semi-crude sunt gătite împreună, până când se formează o crustă aurie și crocantă, care face ca acest fel de mâncare să fie cu adevărat apetisant. Pe lângă diversele ingrediente - cel mai adesea legume, cum ar fi broccoli, vinete sau cartofi -, mâncărurile gratinate sunt îmbogățite cu un sos pe bază de smântână, dar de obicei gratinul se bazează pe cartofi. În funcție de ingredientele folosite, care pot fi condimente (ierburi, piper), brânzeturi (emmental, gorgonzola, parmezan) sau diverse legume (bacon, sparanghel, ciuperci, broccoli), gustul va fi diferit, varietatea și noutatea fiind întotdeauna garantate.

Pregătirea cartofilor gratinați necesită destul de mult timp, fiind vorba despre un fel de mâncare relativ complicat. În plus, și factorul timp este esențial în ecuație. Prin urmare, merită întotdeauna să vă gândiți dacă vă ocupați personal de pregătirea acestui fel de mâncare sau alegeți un produs de calitate, care este deja pregătit în avans, dar are același gust ca și cum ar fi fost realizat în propria bucătărie. Să știți că și în acest caz vă puteți baza pe soluțiile Aviko! Cartofii gratinați de la Aviko se prepară rapid și ușor și sunt disponibili într-o gamă largă de arome, astfel încât la noi veți găsi cu siguranță acompaniamentul perfect pentru fiecare fel de mâncare. De asemenea, spre deosebire de cartofii gratinați preparați la fața locului, aceștia nu se prăbușesc, așa că nu este nicio problemă dacă nu se servesc imediat, fiind ideali atât pentru takeaway, cât și pentru livrare.

Utilizarea acestei game de produse nu numai că economisește mult timp, dar garantează și un rezultat gustos și atractiv. Pe lângă faptul că sunt o garnitură atractivă, cartofii gratinați pot fi și un fel de mâncare consistent în sine și merită încercați și ca antreu sau ca bază pentru mâncăruri vegetariene.

Gama de cartofi gratinați de la Aviko Food Service include următoarele produse: