Churros și nice cream: s-a născut cel mai original favorit al verii!

  • Churros Si Nice Cream

Churros și nice cream: s-a născut cel mai original favorit al verii!

Afișat la 08/07/2022

Anul acesta, prăjiturelele churros sunt și mai speciale!

Batoanele sau inelele din aluat prăjit ajunse pe meleagurile noastre tocmai din Spania sunt de mult timp un succes și la noi, dar vara aceasta, pe lângă toppingurile obișnuite (înghețată, fructe proaspete, zahăr cu scorțișoară, siropuri), merită să vă surprindeți clienții cu ceva nou. Faceți cunoștință cu nice cream, o alegere răcoritoare pentru sezonul estival, care poate fi savurată nu numai ca desert de sine stătător, ci și ca acompaniament pentru churros

Nice cream a fost adăugată la paleta dulciurilor de cel puțin șase ani, dar a devenit cu adevărat populară anul acesta. Este un desert fără zahăr și fără lapte, foarte simplu de preparat: bucăți de fructe congelate, de obicei banane, sunt pasate într-un robot de bucătărie sau într-un blender cu puțin lichid. Rezultatul este bogat, cremos și delicios, dar suficient de ușor pentru a fi savurat oricând. 

Numele "nice cream" rimează cu "ice cream" (înghețată în limba engleză) și în același timp sugerează faptul că este o alegere mai bună în locul înghețatei, deoarece este mult mai sănătoasă. Acest deliciu înghețat este popular printre vegani și persoanele cu intoleranțe alimentare, deoarece este preparat folosind doar fructe, condimente și, opțional, băuturi pe bază de plante. Este o cremă pe bază de fructe, dar nu este un sorbet, întrucât conține mai puțină apă - și nu este nici înghețată de banane, pentru că este preparată printr-un proces diferit. Pentru a prepara nice cream, folosiți banane coapte, înghețați-le în bucăți, și zdrobiți apoi bucățile congelate pentru a obține o cremă răcoroasă. Dacă doriți ca nice cream să fie foarte cremoasă, folosiți o băutură vegetală cât mai grasă! Laptele de cocos gras este cel mai bun pentru acest scop, iar adăugarea untului de migdale sau de arahide este o opțiune cu adevărat hedonistă.

Bananele nu sunt însă singurele fructe din care se poate prepara nice cream: există și alte variante delicioase care pot servi ca bază pentru o astfel de cremă savuroasă, însă nu toate fructele au echilibrul potrivit de zahăr natural și umiditate pentru a obține o consistență perfect moale. Puteți alege totuși dintre mango (decojit, tăiat în bucăți), piersici, nectarine (decojite, fără sâmburi, tăiate în sferturi), caise (fără sâmburi și tăiate în jumătate), pepeni (decojiți, fără sâmburi, tăiați în bucăți) precum și cireșe fără sâmburi. De asemenea, puteți amesteca fructe de pădure congelate, ananas, kiwi și kaki - evitați însă fructele care se rumenesc rapid sau care au un conținut ridicat de apă, cum ar fi merele și perele.

Pornind de la această bază congelată puteți crea nenumărate combinații de creme delicioase folosind diferite condimente și ingrediente suplimentare, de la clasica ciocolată (banană + pudră de cacao) la fistic cremos (banană + unt de fistic) și până la exoticul acai (fructe de bază + piure de acai congelat) sau chiar căpșuni cu busuioc, o combinație răcoritoare perfectă pentru vară (fructe de bază + căpșuni + busuioc tocat). 

Nice cream este delicioasă ca atare, dar merită încercată și ca acompaniament la deserturi - serviți-o cu churros! Deoarece prăjiturelele churros oferite de Aviko sunt, de asemenea, un produs vegan fără lapte, prin servirea lor cu nice cream vă puteți îmbogăți oferta cu un desert foarte savuros pentru clienții cu nevoi dietetice speciale. Puteți folosi nice cream colorat pentru a forma bile la fel ca și cele din înghețată, deci cu câteva elemente de decor puteți crea compoziții cu adevărat spectaculoase. Puteți prăji churros într-o friteuză la 175°C în 2,5-3 minute, astfel încât să puteți servi în cel mai scurt timp un desert care este deodată cald și rece, sățios și fructat.