Salată cu cartofi dulci prăjiți și porumb copt

  • Salată cu cartofi dulci prăjiți și porumb copt

Salată cu cartofi dulci prăjiți și porumb copt

4 porții Timp de preparare: 15 minute Timp de gătire: 30 de minute

MOD DE PREPARARE:
1. Se preîncălzește cuptorul la temperatura de 220°C / 200°C cu ventilație / treapta 7. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se răsfiră cartofii în tavă. Se amestecă ardeiul iute și uleiul de măsline cu puțină sare și piper și sosul astfel preparat se presară peste cartofi.  Se amestecă prin aruncare și se dau la cuptor timp de 25-30 de minute, până încep să se coacă, fiind întorși de câteva ori.
2. Între timp, se lasă ceapa în apă timp de 5 minute, pentru a se înmuia. Se încălzește o tavă de copt sau o tigaie tip grill, unde se pune porumbul timp de aproximativ 10 minute; trebuie întors periodic până se înmoaie și începe să se înnegrească. Se desfac boabele de porumb de pe știulete cu ajutorul unui cuțit și se lasă deoparte.
3. Se aranjează frunzele pe platouri, se împrăștie boabele de fasole, avocado și roșiile. Deasupra se așază bucățile de cartof dulce, porumbul și ceapa scursă de apă.
4. Se combină ingredientele pentru dressing și se varsă peste salată, după care se presară frunzele de coriandru. Preparatul se servește alături de felii de limetă.