Inspirație de toamnă: cum să vă reînnoiți meniul pentru noul sezon

  • Autumn Ro

Inspirație de toamnă: cum să vă reînnoiți meniul pentru noul sezon

Afișat la 19/08/2022

Este aproape timpul să scoatem din sertar rețetele noastre preferate de toamnă și să ne pregătim pentru acest anotimp plin de culoare. Deși probabil că aveți și voi deja câteva mâncăruri tradiționale preferate, merită întotdeauna să vă extindeți "repertoriul". Vă prezentăm cele mai recente tendințe ale sezonului: descoperiți cele mai atractive preparate de toamnă, a căror popularitate este în creștere pe măsură ce zilele se răcesc!

Sezonul dovlecilor

Ce-ar fi toamna fără dovleci? Când vorbim despre tendințele toamnei în materie de gastronomie și băuturi, dovleacul este indispensabil. Desigur, această legumă este la fel de populară ca întotdeauna și în această toamnă, dar acum veți putea descoperi și noi modalități de a o încorpora în meniul restaurantului vostru. Gustul unic al dovleacului completează sezonul de toamnă: fie că este vorba despre prânz, cină sau desert, îi puteți găsi locul într-o mare varietate de feluri de mâncare. Pregătiți un chili de vită cu dovleac și fasole neagră, penne cu dovleac și mascarpone, cheesecake, vafe sau brioșe de dovleac. Și în nici un caz să nu omiteți nici una dintre preferatele sezonului, supa cremă de dovleac! 

Mărul este peste tot

O altă aromă emblematică a toamnei este cea a merelor, care se află, de asemenea, în plin sezon. Profitați la maximum de textura crocantă a merelor proaspăt recoltate și de marea varietate de soiuri diferite - folosiți-le ca desert, dar și ca garnitură sau în felul principal! Merele prăjite merg excelent cu cotletul de porc, la fel cum plăcinta de mere aromată evocă amintiri fericite din copilărie pentru cei mai mulți dintre noi. Merele pot fi folosite și pentru a face prăjituri sărate: plăcinta cu mere, brânză și cartofi este o adevărată specialitate. Deși o alegere mai rară, merele sunt un ingredient excelent și pentru dulceață, pe care clienții gurmanzi o pot întinde pe pâine prăjită sau o pot savura în prăjituri. 

Platouri variate

Plăcerea de a împărți o gustare cu cei dragi nu trebuie să se încheie odată cu sfârșitul verii. Un platou variat poate să ofere un aperitiv perfect sau gustări excelente pentru toată lumea. Platourile de charcuterie (platourile ce conțin mezeluri, brânză și fructe) vor fi mai populare ca niciodată în acest an. 

Puteți pregăti un astfel de platou destul de simplu și veți face pe toată lumea fericită cu el. Atunci când creați platoul de charcuterie, nu ezitați să experimentați cu brânzeturile preferate, cu mezeluri, produse de patiserie, fructe uscate și crude, semințe și orice alte ingrediente care vi s-ar părea că se potrivesc. Folosiți cu încredere gustările cu brânză de la Aviko, pregătiți un dip de casă pentru a le însoți și veți obține pentru clienții voștri un platou de vis, bogat și unic. În toamnă, gustările cu brânză Cheddar și chili și bulete din brânză cu ardei roșu și sos iute habanero sunt deosebit de populare: culorile puternice atrag imediat atenția în cavalcada de aperitive apetisante.

Băuturile toamnei

Toamna ne aduce și vremea ceaiurilor, care sunt nu doar savuroase, ci și reprezintă o modalitate sănătoasă și delicioasă de a ne încălzi în zilele mai friguroase. Merită să așadar să aruncați o privire peste selecția pe care o aveți: oare oferiți ceva mai special decât simplele ceaiuri negre și ceaiuri de fructe la plic? Licoarea indiană Masala Chai este o adevărată specialitate aromată, pe care o puteți prepara chiar în bucătăria restaurantului, iar ceaiul cu lămâie și ghimbir, pe cât de simplu, pe atât de sănătos, este chiar mai gustos atunci când este făcut cu ingrediente proaspete. 

Trendul mocktail-urilor se conturează deja și el. Un mocktail este un cocteil non-alcoolic, care oferă o experiență gustativă completă, cu o varietate de ingrediente și arome. Un mocktail special de toamnă poate fi o sangria de afine (fără alcool), o băutură condimentată cu citrice sau un punci cu mere, portocale și rozmarin.

Toamna chiar și cafeaua poate fi aromatizată în concordanță cu anotimpul. Pumpkin spice latte a devenit deja un concept, dar în această perioadă a anului caramelul și chiar siropul de arțar sunt și ele des adăugate la cafea. Nu ezitați, deci, să îmbrăcați și voi familiarul latte într-o ținută specială de toamnă! 

Murăturile

Cum din ce în ce mai mulți oameni caută alimente de origine locală, ideea de a mura diferite legume în propria bucătărie poate fi o propunere atractivă. Iată un joc incitant, cu rezultate delicioase! Puteți încerca metoda cu o mare varietate de legume, cele mai comune alegeri în afară de castraveți fiind ardeii, sfecla, conopida, fasolea verde și ceapa. Pentru a vă crește popularitatea, atunci când vă promovați oferta de toamnă a restaurantului nu uitați să subliniați că serviți adevărate "bombe de vitamine" pregătite manual, în casă.

Murăturile gata preparate sunt o completare excelentă a unui meniu cu garnituri de toamnă, cum ar fi cartofii prăjiți crocanți Super Crunch steakhouse. Bucatele rustice, culorile pământii și ingredientele naturale sunt perfecte pentru atmosfera de toamnă, așa că alegeți vesela, accesoriile și decorațiunile potrivite pentru a încununa meniul de sezon. Oricare ar fi alegerile pe care le faceți, nu uitați că un mediu armonios creează instantaneu o atmosferă plăcută.