PRODUS FLASC ŞI GRAS
Cauzele probabile
- prea scurt timpul de prăjire
- prea plin coşuleţul friteuzei
- coşul cu produs atârnat deasupra uleiului
- ulei uzat
- temperatura prea mică a uleiului defect termometrul friteuzei
Soluţii recomandate
- adaptează timpul de prăjire
- micşorează porţia în coşuleţ (principiul 1:10)
-
produsul îşi pierde repede caracterul crocant - scoate coşul imediat după strecurare
- adaogă grăsime proaspătă sau înlocuieşte-o complet
- verifică temperatura uleiului cu termometrul special testează friteuzei
PRODUSUL ESTE LIPIT
Cauzele probabile
- prea plin coşuleţul friteuzei
- coşul nu a fost "zgâlţâit" în timpul prăjirii
- produsul a fost decongelat şi din nou congelat
Soluţii recomandate
- micşorează porţia în coşuleţ (principiul 1:10)
- agită coşul în timpul prăjirii (la fiecare 30-40 secunde)
- verifică modul de livrare - traseul frigorific
- păstrează produsul conform recomandărilor
RANDAMENTUL PREA MIC
Cauzele probabile
- nu s-a lucrat bine cu produsul
- porţii necorespunzătoare
Soluţii recomandate
-
verifică operaţiunile practicate de personalul de deservire - nu trânti pungile cu produse
- instruieşte personalul de deservire
- verifică greutatea porţiei
- foloseşte un produs cu randament mare
PRODUS TARE ŞI GOL ÎNĂUNTRU
Cauzele probabile
- durată prea mare de prăjire
- temperatura de prăjire prea mare
Soluţii recomandate
- adaptează timpul de prăjire
- verifică temperatura uleiului cu termometrul special
PRODUSUL ESTE PREA SCURT
Cauzele probabile
- nu s-a lucrat bine cu produsul
- mod necorespunzător de păstrare a produsului
Soluţii recomandate
- verifică operaţiunile practicate de personalul de deservire - nu trânti pungile cu produse
- instruieşte personalul de deservire
- ai grijă ca depozitarea să fie corectă
- verifică produsul la livrare
STRUCTURĂ SLABĂ ÎN INTERIOR - PREA PUŢIN TIMP SUNT CROCANŢI
Cauzele probabile
- timp prea scurt de prăjire
- coşul plin a stat prea mult deasupra friteuzei
- prea lung timpul între momentul preparării şi servirea lui servirea produsului sărat
Soluţii recomandate
- respectă timpul şi temperatura de prăjire recomandate
- ţine coşul deasupra friteuzei doar atât cât să se scurgă uleiul
- serveşte produsul imediat după prăjire produsul presărat cu sare îşi pierde caracterul crocant - serveşte produsul nesărat
PRODUSUL NU ARE GUST, ESTE FAD
Cauzele probabile
- prea multe produse diferite prăjite în aceeaşi friteuză
- durată prea mare de prăjire
- ulei uzat, murdar
Soluţii recomandate
- prăjeşte doar un singur tip de produs într-o friteuză
- adaptează timpul de prăjire
- adaogă grăsime proaspătă sau înlocuieşte-o complet
PRODUS ACOPERIT CU CRISTALE DE GHEAŢĂ
Cauzele probabile
- produsul a fost decongelat şi din nou congelat
Soluţii recomandate
- verifică modul de livrare - traseul frigorific
- păstrează produsul conform recomandărilor
Downlodează reţeta în format PDF