platou_cu_gustari_de_branza_si_dip_cu_iaurt | Rețete cu produse Aviko pentru servicii alimentare

Platou cu gustări de brânză și dip cu iaurt

Ingrediente

Porții: 4

platou_cu_gustari_de_branza_si_dip_cu_iaurt | Rețete cu produse Aviko pentru servicii alimentare

Mod de preparare

Se prepară gustările de la Aviko în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.

După ce sunt prăjite, se lasă puțin la răcit, după care se pun pe bețe de frigărui, pentru servire facilă. 

Se coc ardeii Padrón

Se încălzește o tigaie la foc mediu și se adaugă uleiul de măsline. După ce uleiul se încinge, se adaugă ardeii Padrón și se lasă la copt, întorcându-i din când în când, până când coaja se arde. Se asezonează cu sare.

Se prepară dip-ul cu iaurt

Într-un bol se amestecă iaurtul simplu cu frișca de cocos. Se încorporează menta tocată și se adaugă zeama și coaja de limetă. Se amestecă totul bine până sosul devine omogen. Se asezonează cu sare și piper după gust.

Se pregătește platoul

Pe un platou mare se aranjează gustările de brânză și ardeii Padrón copți. Se așază bolul cu dip de iaurt în mijlocul platoului. Se ornează cu felii de limetă și cu frunze de mentă, după preferință. Poți încuraja clienții să ia câte un băț și să înmoaie fiecare gustare în sosul de iaurt.

Sfat de la chef

Acest platou echilibrează gustul condimentat al buletelor de brânză și al ardeiului iute cu gustul fin și răcoritor al sosului de iaurt. Menta și limeta conferă o explozie de prospețime care completează perfect aromele bogate ale gustărilor.