Picior de miel cu rozmarin, usturoi și gratinați retete Aviko pentru gastronomie

Picior de miel cu rozmarin, usturoi și gratinați

Ingrediente

10 porții

  • 10 buc Aviko Cartofi gratinaţi cu caşcaval şi smântână
  • 4 kg pulpă de miel (dezosată, legată)
  • 5 crengute de rozmarin
  • 125 g de unt
  • 1 kg de fasole verde
  • 1,5 morcovi, tăiați în felii subțiri
  • 375 g brânză Gruyère rasă
  • 5 linguri de muștar cu boabe grosiere
  • 10 linguri de miere
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 3 șalote, tocate mărunt
  • nucșoară proaspăt rasă
  • 2-3 lingurițe de oțet natural
Picior de miel cu rozmarin, usturoi și gratinați retete Aviko pentru gastronomie

Mod de preparare

  1. Preîncălziți cuptorul la 180°C. Se fac incizii de 2 cm în carne și se umple cu usturoi și crenguțe de rozmarin. Se așează piciorul de miel într-o tavă de prăjit și se presară sare și piper.
  2. Se întinde jumătate din untul peste carne și se prăjește piciorul de miel în cuptorul preîncălzit timp de 50-60 de minute. Între timp, fierbeți fasolea în apă cu sare timp de 6 minute.
  3. Se scurge și se răcește fasolea. De asemenea, le puteți pune într-un castron cu apă și cuburi de gheață pentru a opri procesul de gătire și a păstra culoarea.
  4. Așezați gratinații Aviko pe o tavă de copt. Se așează deasupra feliile de morcov și se presară brânza, eventual se adaugă puțin piper după gust.
  5. Scoateți piciorul de miel din cuptor. Se amestecă muștarul și mierea până se obține o consistență omogenă. Se unge piciorul de miel cu amestecul și se introduce în cuptor pentru încă 10-15 minute. După ce ați scos carnea, lăsați-o sub folie de aluminiu pentru a se odihni.
  6. Se mărește temperatura cuptorului la 220°C, se introduc gratinații și se coc timp de 25 de minute până când devin aurii.
  7. Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie. Prăjiți șalota timp de 1 minut. Se adaugă fasolea și restul de unt și se lasă să fiarbă la foc mic timp de 5 minute. Se asezonează cu nucșoară, sare și piper. Se stropește cu oțet și se ia de pe foc.
  8. Tăiați piciorul de miel în felii. Se servește pe o planșetă cu griș și fasole.
     

Poftă bună!