
Loaded fries și piept de rață cu condimente chinezești
Ingrediente
Porții: 1
- 150 g de cartofi prăjiți Super Crunch de 7 mm de la Aviko
- 1 piept de rață
- 2 lingurițe de condimente chinezești „five spice”
- 1/2 linguriță de sare
- 1 ardei chilli roșu
- 1 fir de ceapă verde
- 1 lingură de frunze de coriandru (tocat mărunt)
- felii de limetă
- 1 lingură de chilli crocant în ulei
Maioneza cu chilli
- 15 g de maioneză
- 1 lingură de ulei cu aromă de chilli
- 1 linguriță de ulei de susan

Mod de preparare
- Se crestează pielea de pe carnea de rață, după care se unge peste tot cu sare și condimente chinezești „five spice”.
- Se așază rața cu pielea în jos, într-o tigaie neîncălzită, după care se pune pe foc la temperatură medie. După ce pielea se rumenește și devine crocantă (5-7 minute), se face focul puțin mai mic, se întoarce carnea și se mai lasă încă 3-5 minute.
- După ce s-a prăjit și a fost lăsată să se răcească, se taie pieptul de rață felii: ar trebui să fie rozaliu în mijloc.
- Se prepară cartofii prăjiți Super Crunch în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
- Se taie subțire ardeiul chilli și ceapa verde, care se presară peste cartofii prăjiți.
- Se amestecă împreună cu ingredientele pentru maioneza cu chilli.
- Pentru servire, se așază pieptul de rață pe cartofii prăjiți, deasupra se pune maioneza cu chilli, se presară frunzele de coriandru și se completează farfuria cu feliile de limetă.