
Loaded Inele de ceapă cu cod și sos de brânză
Ingrediente
- 4 inele de ceapă Aviko
- 100 g file de cod fără piele
- 30 g brânză Cheddar
- 20 g ardei gras
- 10 g unt
- 10 g cepșoară
- 5 g făină de grâu
- 80 ml lapte integral
- 20 ml ulei de măsline
- 1 g turmeric
- 1 g nucșoară
- 1 g boia dulce afumată
- Rozmarin
- Cățel de usturoi
- Sare, piper
Produse Aviko
Mod de preparare
- Se prepară inelele de ceapă în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
- Se unge fileul de cod cu ulei de măsline, se asezonează cu sare și piper negru. Se prăjește peștele în unt până când capătă o culoare aurie.
- Se aranjează inelele de ceapă pe o farfurie, deasupra se pune codul prăjit și se stropește cu sos de brânză. Deasupra se presară jumătate din cantitatea de cepșoară.
Sos de brânză
- Se topește untul, se adaugă făina și se lasă totul pe foc timp de 1 minut și jumătate.
- Se adaugă laptele rece și turmeric. Se încălzește amestecul (fără să dea în clocot).
- La final se adaugă brânza rasă și se condimentează sosul cu nucșoară și boia afumată. Se lasă la fiert până se topește toată brânza.
- La final se adaugă ardeiul gras tocat mărunt și cepșoară.