Inele_de_ceapa_cu_cod_si_sos_de_branza

Loaded Inele de ceapă cu cod și sos de brânză

Ingrediente

  • 4 inele de ceapă Aviko
  • 100 g file de cod fără piele
  • 30 g brânză Cheddar
  • 20 g ardei gras
  • 10 g unt
  • 10 g cepșoară
  • 5 g făină de grâu
  • 80 ml lapte integral
  • 20 ml ulei de măsline
  • 1 g turmeric
  • 1 g nucșoară
  • 1 g boia dulce afumată
  • Rozmarin
  • Cățel de usturoi
  • Sare, piper
aviko_inele_ceapa

Mod de preparare

  1. Se prepară inelele de ceapă în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
  2. Se unge fileul de cod cu ulei de măsline, se asezonează cu sare și piper negru. Se prăjește peștele în unt până când capătă o culoare aurie.
  3. Se aranjează inelele de ceapă pe o farfurie, deasupra se pune codul prăjit și se stropește cu sos de brânză. Deasupra se presară jumătate din cantitatea de cepșoară.

Sos de brânză

  1. Se topește untul, se adaugă făina și se lasă totul pe foc timp de 1 minut și jumătate.
  2. Se adaugă laptele rece și turmeric. Se încălzește amestecul (fără să dea în clocot).
  3. La final se adaugă brânza rasă și se condimentează sosul cu nucșoară și boia afumată. Se lasă la fiert până se topește toată brânza.
  4. La final se adaugă ardeiul gras tocat mărunt și cepșoară.