loaded_batoane_de_branza_mozzarella_cu_sunca_de_parma_si_caponata

Loaded Batoane de brânză Mozzarella cu șuncă de Parma și caponata

Ingrediente

  • 6 batoane de brânză Mozzarella de la Aviko
  • 80 g vânătă
  • 50 g ardei gras
  • 50 g roșii (proaspete sau din conservă)
  • 50 g țelină
  • 50 g șuncă de Parma
  • 20 g ceapă albă
  • 20 g praz (partea albă)
  • 10 g busuioc proaspăt
  • 10 g măsline negre
  • 10 g merișoare uscate
  • 5 g capere
  • 5 g usturoi
  • 15 ml ulei de măsline
  • 2 ml oțet din vin alb
  • Zahăr
  • Sare, piper
809065_aviko_batoane_de_branza_mozzarella

Mod de preparare

  1. Se prepară batoanele de Mozzarella în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj, apoi se învelesc în felii de șuncă de Parma, împreună cu busuioc.
  2. Se taie vânăta în cuburi mari, se sărează și se lasă deoparte timp de 30 de minute. După aceea, se tamponează cu un șervet de hârtie (pentru eliminarea lichidului) și se prăjește în ulei de măsline. Într-o tigaie separată se călește ceapa, ardeiul gras și țelina tocate cubulețe. Se adaugă roșiile decojite și tăiate și se fierbe amestecul timp de 15 minute. La final se adaugă bucățile de vânătă prăjită, merișoarele, măslinele, caperele, zahărul și oțetul din vin alb. Se condimentează cu sare și piper.
  3. Se taie prazul bețișoare și se prăjește în ulei până când capătă o culoare aurie. Se lasă la scurs pe un prosop de hârtie, pentru a se îndepărta excesul de ulei.
  4. Se servesc batoanele de Mozzarella pe o farfurie alături de caponata, iar deasupra se presară prazul crocant.