
Loaded falafel cu ardei gras la grătar și pesto
Ingrediente
- 9 bucăți de gustări falafel de la Aviko
- 100 g ardei gras
- 40 g tofu
- 30 g salată romană
- 10 g pătrunjel
- 10 g brânză Fourme d'Ambert
- 15 g nuci caju, prăjite în tigaie sau coapte în cuptor
- 10 g muștar cu miere
- 10 g zeamă de limetă
- 20 g miere polifloră
- 20 ml ulei de ulei de măsline
- 10 ml sos de soia dark
- Sare, piper
Produse Aviko
Mod de preparare
- Se prepară gustările falafel în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
- Se taie ardeii grași în 4, se scot semințele, se ung cu ulei de măsline, se condimentează cu sare și piper și se frig într-o tigaie.
- Pătrunjelul (doar frunzele) și usturoiul se pun într-un blender, se adaugă ulei de măsline și se mixează timp de 2 minute. Se adaugă nucile caju și se continuă procesul pentru încă 1 minut. La final, se adaugă brânza Fourme d'Ambert rasă fin și se condimentează totul cu sare și piper.
- Se taie tofu în cuburi mari, care se prăjesc într-o tigaie până devin aurii.
- Se amestecă muștarul, mierea, sosul de soia și zeama de limetă și se condimentează cu sare și piper. Se marinează bucățile de tofu în acest amestec timp de cel puțin 30 de minute.
- Frunzele de salată se frig la grătar și se condimentează cu sare și piper.
- Se aranjează frunzele de salată pe o farfurie, apoi se adaugă ardeiul fript umplut cu falafel și bucățile de tofu. Deasupra se presară pesto și se ornează după preferință.