
Loaded fries tagliata
Ingrediente
4 porții
- 600 g Aviko Wavy Blends Cartofi prăjiți ondulați, crocanți și condimentați cu usturoi și ierburi aromate
- 250 g fasole verde
- 25 g rucola
- 1 căței de usturoi
- 2 lingurițe de capere
- 4 linguri de ulei de măsline extra virgin
- 1 linguriță de oțet balsamic
- 4 bucăți de mușchi de vită la temperatura camerei
- 2 linguri de ulei de măsline
- 100 g roșii semi-uscate
- 50 de fulgi de Parmezan

Mod de preparare
Timp de preparare: 25 minute
- Se prepară cartofii Wavy Blends în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
- Se curăță fasolea verde. Se fierb în apă cu sare timp de 4 minute, până păstăile devin crocante.
- Se toacă rucola nu foarte mărunt. Se dă usturoiul pe răzătoare, iar caperele se toacă fin. Se amestecă usturoiul și caperele cu uleiul de măsline extra virgin. Se adaugă oțetul balsamic. Se încorporează rucola și se condimentează cu sare și piper.
- Se încălzește o tigaie tip grill. Se tamponează bucățile de carne cu prosoape de hârtie, ca să se usuce. Se ung cu ulei de măsline pe ambele părți și se asezonează cu sare și piper.
- Se frig pe grătar, la temperatură mare, câte 1 minut pe fiecare parte, până când bucățile de carne sunt rumenite și devin roz la interior. Carnea friptă se acoperă cu folie de aluminiu și se lasă deoparte timp de 5 minute.
- Se așează cartofii Wavy Blends pe un platou sau pe 4 farfurii. Se taie bucățile de friptură în felii, care se pun peste cartofi. Deasupra se așază sosul cu rucola, roșiile și fulgii de parmezan.