loaded-fries-cu-pui-barbecue

Loaded fries cu pui barbecue

Ingrediente 

4 porții

  • 600 g Aviko Wavy Blends Cartofi prăjiți ondulați și crocanți cu aromă de boia
  • 2 portocale 
  • 1 linguriță de curry 
  • 2 lingurițe de oregano uscat  
  • 3 linguri de ulei de măsline 
  • 4 pulpe de pui 
  • 1 ceapă mică 
  • o jumătate de lingură de oțet din vin alb  
  • 2 linguri de zahăr tos brun 
  • 1 linguriță de boia afumată  
  • 200 ml ketchup 
  • 250 g de roșii cherry  
  • 1 ceapă roșie 
  • 2 lingurițe de cepșoară 
  • 100 ml de smântână pentru frișcă  
  • 75 g brânză Cheddar rasă 
  • 3 linguri de maioneză 
loaded-fries-cu-pui-barbecue

Mod de preparare

Timp de preparare: 50 minute

Cuptor: 3 ore

  1. Se preîncălzește cuptorul la 120 °C. Se spală portocalele și se rade coaja. Se storc fructele. Se amestecă sucul și zeama de portocale cu oregano și curry. Se condimentează cu sare și piper. 
  2. Se așează pulpele de pui una lângă alta în tava de gătit. Deasupra se toarnă amestecul cu portocale. Se acoperă tava cu folie de aluminiu. Se mai pune încă o folie de aluminiu și se sigilează, pentru a evita evaporarea lichidului. 
  3. Se lasă la cuptor pulpele de pui acoperite cu folie de aluminiu, timp de aproximativ 3 ore. 
  4. Între timp, se prepară sosul barbecue. Se rade ceapa nu foarte mărunt. 
  5. Se amestecă ceapa cu oțetul din vin, zahărul tos, boiaua (sau chiar mai multă, după preferințe) și ketchup-ul. 
  6. Se lasă la răcit puiul, se îndepărtează pielea și se desface carnea de pe oase, cu ajutorul a două furculițe (pulled chicken). Se pune apoi carnea în tavă, în lichidul în care s-a gătit. 
  7. Se prepară cartofii Wavy Blends în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj. Într-o tigaie se încălzește carnea de pui cu jumătate din sosul barbecue. Se taie roșiile în sferturi și ceapa solzișori. Se toacă cepșoara. 
  8. Într-o tigaie se încinge smântâna. Se adaugă brânza și se lasă să se topească în smântână până când se înmoaie. 
  9. Se așază cartofii Wavy Blends pe un platou sau pe 4 farfurii. Se distribuie în mod egal carnea de pui, roșiile și ceapa peste cartofi. Deasupra se toarnă restul de sos barbecue și crema de brânză. Se presară cepșoara și se servește preparatul cu maioneză. 
aviko-wavy-blends_-paprika_ Cartofi prăjiți ondulați și crocanți cu aromă de boia