
Loaded fries și carnitas din burtă de porc
Ingrediente
Porții: 4
Carnitas din burtă de porc
- 1 kg burtă de porc
- 1 linguriță de pudră de chimion
- 1 linguriță de boia afumată
- 1 linguriță de pudră de scorțișoară
- 1 linguriță de pudră de usturoi
- 1 linguriță de oregano
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță de ulei de rapiță
Pentru servire
- 500 g de cartofi prăjiți Super Crunch Pure & Rustic de la Aviko
- 50 g de roșii cherry
- 50 g de tzatziki
- 1/ 2 ceapă roșie
- o mână de pătrunjel

Mod de preparare
- Se șterge burta de porc prin tamponare cu un șervet și se înțeapă cu un cuțit ascuțit, după care se crestează în partea inferioară.
- Se unge carnea cu condimentele și se lasă peste noapte la frigider.
- Se adaugă uleiul pe piele, apoi se dă burta de porc la cuptor, la temperatura de 140°C, timp de 2 ore.
- Se crește temperatura cuptorului până la 220°C și se mai lasă carnea încă 30 de minute, pentru a conferi pielii o textură crocantă.
- Se prepară cartofii prăjiți Super Crunch Pure & Rustic de la Aviko în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
- Se lasă carnea de porc să se odihnească timp de 10 minute, înainte de a fi tăiată în bucăți generoase.
- Se taie roșiile cherry pe jumătate, se toacă ceapa roșie mărunt, iar pătrunjelul nu foarte mărunt.
- Se așază ingredientele pentru salată peste cartofii prăjiți, iar deasupra se pun bucățile de carne de porc și sosul tzatziki.