loaded_fries_si_carnitas_din_burta_de_porc | Rețete cu produse Aviko pentru servicii alimentare

Loaded fries și carnitas din burtă de porc

Ingrediente

Porții: 4

Carnitas din burtă de porc

  • 1 kg burtă de porc
  • 1 linguriță de pudră de chimion
  • 1 linguriță de boia afumată
  • 1 linguriță de pudră de scorțișoară
  • 1 linguriță de pudră de usturoi
  • 1 linguriță de oregano
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de ulei de rapiță

Pentru servire

loaded_fries_si_carnitas_din_burta_de_porc | Rețete cu produse Aviko pentru servicii alimentare

Mod de preparare

  1. Se șterge burta de porc prin tamponare cu un șervet și se înțeapă cu un cuțit ascuțit, după care se crestează în partea inferioară.
  2. Se unge carnea cu condimentele și se lasă peste noapte la frigider.
  3. Se adaugă uleiul pe piele, apoi se dă burta de porc la cuptor, la temperatura de 140°C, timp de 2 ore.
  4. Se crește temperatura cuptorului până la 220°C și se mai lasă carnea încă 30 de minute, pentru a conferi pielii o textură crocantă.
  5. Se prepară cartofii prăjiți Super Crunch Pure & Rustic de la Aviko în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
  6. Se lasă carnea de porc să se odihnească timp de 10 minute, înainte de a fi tăiată în bucăți generoase.
  7. Se taie roșiile cherry pe jumătate, se toacă ceapa roșie mărunt, iar pătrunjelul nu foarte mărunt.
  8. Se așază ingredientele pentru salată peste cartofii prăjiți, iar deasupra se pun bucățile de carne de porc și sosul tzatziki.
Aviko cartofi_prajiti_premium_super_crocanti_cu_coaja_rustici_farfuria