
Loaded fries cu avocado, vită și kimchi
Ingrediente
4 porții
- 600 Aviko Wavy Blends Cartofi prăjiți ondulați, crocanți și condimentați cu usturoi și ierburi aromate
- 250 g de ciuperci
- 1 foaie nori
- 300 g kimchi (rece)
- 3 linguri de maioneză (japoneză)
- 1 lingurițe de ulei de susan
- 1-2 lingurițe de zeamă de limetă
- 4 bucăți de mușchi de vită
- 2 linguri de ulei
- 1 avocado
- 2 linguri de ceapă prăjită
- 2 lingurițe de furikake
- 2-3 crenguțe de mentă sau coriandru

Mod de preparare
Timp de preparare: 30 minute
- Se curăță ciupercile și se taie în sferturi. Se taie sau se feliază foaia nori în fâșii.
- Se pasează 2 lingură de kimchi cu maioneză, folosind un blender vertical. Se adaugă ulei de susan și se asezonează cu zeama de limetă.
- Se prepară cartofii Wavy Blends în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
- Se încinge uleiul într-o tigaie. Se tamponează carnea cu prosoape de hârtie și se asezonează cu sare și piper. Se prăjesc bucățile de carne 1-2 minute pe fiecare parte, până când se rumenesc și până când devin roz în interior (sau capătă culoarea dorită).
- Se lasă deoparte carnea friptă acoperită cu folie de aluminiu, timp de 5 minute. Între timp, se călesc ciupercile timp de 5 minute, până când se rumenesc și se pătrund. Se taie avocado în cuburi.
- Se taie friptura în felii. Se așază cartofii Wavy Blends pe un platou sau pe 4 farfurii.
- Se distribuie în mod egal peste cartofii prăjiți friptura cu ciuperci, restul de kimchi și avocado.
- Se presară peste cartofii prăjiți fâșiile de nori, ceapa prăjită și furikake. Se decorează cu frunze de mentă.