
Loaded churros auriu
Ingrediente
Porții: 4
- 8 Aviko XXL Churros
- 200 g brânză Cheddar topită (cumpărată sau topită pe loc)
- 1 ardei chilli roșu, tăiat subțire
- 1 ardei chilli verde, tăiat subțire
- 1 limetă, tăiată felii
- 50 g de Parmezan ras
- 2 linguri de cepșoară tocată fin

Preparare
Churros:
1. Se prăjesc batoanele Churros XXL de la Aviko în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj, până devin aurii și crocante.
2. Se lasă la răcit până se prepară toppingul.
Brânza:
1. Se încălzește brânza Cheddar până devine moale și se poate turna. Dacă se folosește brânză Cheddar proaspătă, se topește într-o cratiță la foc mic, împreună cu puțin lapte sau smântână, pentru o consistență mai fină.
Asamblarea preparatului:
1. Se așază batoanele de churros pe un platou sau pe o farfurie care se tapetează în prealabil cu hârtie de copt.
2. Se stropește cu generozitate brânza topită peste churros.
3. Deasupra se presară Parmezan ras, lăsându-l să se amestece cu brânza Cheddar.
Decor:
1. Se împrăștie ardeii chili roșii și verzi în mod egal și uniform peste brânză.
2. Deasupra se presară cepșoara tocată mărunt, pentru o notă proaspătă și vibrantă.
3. Se servește alături de felii de limetă, pentru o notă răcoroasă.
Pont de la chef
Servește preparatul imediat, ca gustare sau aperitiv picant. Este preparat pentru a fi împărțit la o petrecere ori savurat ca gustare. Asociază preparatul cu o băutură răcoritoare, pentru a echilibra gustul condimentat.