
Gusturi mediteraneene
Ingrediente
Porții: 4
- 16 Aviko Mozzarella Bites
- 8 felii de prosciutto
- 1 pepene galben mic, cu miezul modelat în formă de bilă
- 16 ardei mici (dulci sau iuți, după preferințe)
- 1 mână de frunze de busuioc proaspăt
- 50 g rucola
- 2 linguri de cremă de oțet balsamic
- 2 linguri de ulei de măsline

Preparare
Paharele din prosciutto:
1. Se preîncălzește cuptorul la temperatura de 100 °C.
2. În fiecare formă a unei tăvi pentru brioșe se așază câte o felie de prosciutto, apăsând ușor în așa fel încât să ia forma unui pahar.
3. Se lasă la cuptor timp de 1 oră, până când prosciutto devine crocant și își păstrează forma.
4. Se scot din cuptor și se lasă să se răcească de tot, înainte de a fi scoase din tavă.
Crochetele cu Mozzarella:
1. Se prepară crochetele cu brânză Mozzarella de la Aviko în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj, până devin aurii și crocante.
2. Se lasă puțin la răcit.
Pepenele:
1. Folosind o lingură pentru pepene, formează biluțe din miezul de pepene și pune-le deoparte.
Asamblarea paharelor din prosciutto și servirea:
1. Pe fundul fiecărui pahar de prosciutto se așază câteva frunze de rucola.
2. În fiecare pahar se pun 2 biluțe de pepene, 2 ardei mici și 2 crochete cu brânză Mozzarella de la Aviko.
3. Se stropește fiecare porție cu puțină cremă de oțet balsamic și ulei de măsline, pentru un plus de aromă.
4. Se aranjează paharele de prosciutto pe un platou. Se ornează cu frunze de busuioc sau cu un vârf de cuțit de sare și piper proaspăt măcinat, după preferințe.
Pont de la chef
Servește aceste crochete elegante și gustoase ca aperitiv rafinat la întâlniri, petreceri sau cine speciale. Se pot asocia foarte bine cu un vin alb sec sau prosecco spumant.