Aviko Clătite din cartofi cu dulceață de ceapă roșie, smântână și lămâie la grătar

Clătite din cartofi cu dulceață de ceapă roșie, smântână și lămâie la grătar

Ingrediente

10 porții

  • Aviko Potato Pancakes Reibekuchen – 30 bucăți (1,8 kg)
  • 1 kg de ceapă roșie
  • 50 ml de ulei de rapiță
  • 10 g de sare
  • 10 g de zahăr
  • 100 ml de oțet din vin alb
  • 600 ml de smântână
  • 6 lămâi
Aviko Clătite din cartofi cu dulceață de ceapă roșie, smântână și lămâie la grătar

Mod de preparare

  1. Se prepară clătitele din cartofi de la Aviko în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
  2. Ceapa se taie peștișori, se călește și se asezonează cu sare și zahăr. Se adaugă oțetul și se mai lasă la fiert timp de aproximativ 15 minute.
  3. Lămâile se rad de coajă. Apoi se taie felii și se pun pe grătar.
  4. Pe farfuriile de servire se pun clătitele, iar deasupra se toarnă smântână și se așază dulceață de ceapă roșie. Pe marginea farfuriilor se pun câteva felii de lămâie la grătar.
  5. La final se presară coajă de lămâie.