churros_cu_mac_crema_diplomat_si_compot_de_zmeura_si_capsuni

Churros cu mac, cremă diplomat și compot de zmeură și căpșuni

Ingrediente

Porții: 4

  • 4 Aviko XXL Churros
  • 100 g lapte condensat caramelizat (dulce de leche)
  • 30 g semințe de mac

 

Pentru crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 4 gălbenușuri de ou
  • 50 g amidon de porumb
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 50 g unt
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml de smântână pentru frișcă (35% grăsime)
  • 2 g sare

 

Pentru compotul de zmeură-căpșuni:

  • 150 g zmeură (proaspătă sau congelată)
  • 150 g căpșuni (proaspete sau congelate)
  • 80 g zahăr
  • 1 linguriță de zeamă de lămâie
  • 1 linguriță amidon de porumb (opțional, pentru îngroșarea cremei)

 

Pentru decor:

  • Zmeură și căpșuni proaspete
  • Flori comestibile (opțional)
churros_cu_mac_crema_diplomat_si_compot_de_zmeura_si_capsuni

Preparare

Churros:

•             Se prăjesc batoanele de churros Aviko în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.

•             Se înmoaie în lapte condensat caramelizat.

•             Se trec apoi prin semințe de mac, pentru a le conferi o textură unică și un gust rafinat.

 

Crema de vanilie:

•             Se încălzește laptele bine, dar nu cât să înceapă să fiarbă.

•             Într-un bol se mixează gălbenușurile de ou, zahărul, sarea și amidonul, până se omogenizează.

•             Se toarnă treptat laptele fierbinte în amestecul de ouă, amestecând constant.

•             Se toarnă înapoi în vasul în care a fiert laptele și se lasă la foc mediu, amestecând în continuare până se îngroașă.

•             Se adaugă untul și vanilia, apoi se lasă la răcit la temperatura camerei.

 

Crema diplomat:

•             Se bate smântâna.

•             Într-un bol separat, se amestecă ușor crema de vanilie răcită cu brânza mascarpone.

•             Se încorporează frișca în amestec, menținându-l aerat și pufos.

 

Compotul de zmeură și căpșuni:

•             Într-o cratiță se combină zmeura, căpșunile, zahărul și zeama de lămâie.

•             Se dă amestecul în clocot, apoi se lasă la fiert timp de 5 - 7 minute, la foc mediu.

•             Pentru o textură mai groasă, se amestecă amidon de porumb cu 1 lingură de apă, se adaugă la compot și se mai lasă pe foc încă 1-2 minute.

•             Se lasă compotul la răcit, la temperatura camerei.

 

Asamblarea preparatului:

•             Pe o farfurie se întinde o lingură de cremă diplomat, ca bază pentru preparat.

•             Deasupra se adaugă 1-2 linguri din compotul de zmeură și căpșuni.

•             Se așază batonul de churros cu mac în mod elegant peste cremă.

•             Se ornează cu fructe de pădure proaspete și flori comestibile, pentru un finisaj vibrant și atractiv.

Pont de la chef

Este un desert care strălucește în centrul oricărui meniu. Prezentarea sa elegantă și aromele rafinate îți vor impresiona plăcut clienții.

Aviko churros_xxl_farfuria