
Bol cu churros în stil Tex-Mex
Ingrediente
Porții: 4
- 8 Aviko XXL Churros
- 200 g salsa gata preparat (dulce sau iute, în funcție de preferințe)
- 200 g sos guacamole gata preparat
- 100 g smântână
- 1 legătură de coriandru proaspăt (tăiat grosier)
- 100 g bacon prăjit (crocant, prăjit în unt)
- 1 limetă, tăiată felii

Preparare
1. Se prăjesc batoanele Churros XXL de la Aviko în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj, până devin aurii și crocante.
2. Se așază batoanele de churros într-un bol, ca bază a preparatului.
3. Se prăjește baconul în unt până devine crocant.
4. Se scoate apoi din tigaie, se taie mărunt și se lasă deoparte, urmând să fie folosit ca topping.
5. Se așază cu lingura salsa și sos guacamole într-o parte a bolului, lângă churros.
6. Se pune smântână cu generozitate peste churros.
7. Deasupra se presară bucățile de bacon crocant.
8. Se decorează cu frunze de coriandru proaspăt, pentru o notă vibrantă și aromatică.
9. Se adaugă în fiecare bol o felie de limetă - poate fi stoarsă înainte de a mânca preparatul.
Pont de la chef
Servește acest bol cu churros de inspirație mexicană ca gustare savuroasă sau ca preparat lejer. Asociază-l cu margarita cu gheață sau cu apă minerală cu limetă, pentru un contrast înviorător.