chili_con_carne_cu_cartofi_ondulati

Chili Con Carne cu cartofi ondulați

Ingrediente

Porții: 4

  • 500 g Aviko Wavy Blends Cheezz&Onion Style
  • 200 ml sos de brânză Cheddar topită
  • 100 g salsa
  • 2 fire de ceapă verde, tocate mărunt
  • 1 lingură de semințe de chimion prăjite
  • O mână de coriandru proaspăt, tăiat grosier

 

Pentru Chili con Carne:

  • 400 g carne tocată de vită
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 ceapă, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, pisați
  • 1 ardei chili roșu, tocat mărunt (opțional, pentru un gust mai picant)
  • 1 ardei gras roșu, tăiat cubulețe
  • 1 linguriță de chimion măcinat
  • 1 linguriță de boia afumată
  • 1 linguriță de coriandru măcinat
  • o jumătate de linguriță de pudră de chili
  • 1 conservă (400 g) de roșii cuburi
  • 1 conservă (400 g) de boabe de fasole roșie, scurse de lichid și clătite cu apă
  • 1 linguri de pastă de roșii
  • o jumătate de cană (120 ml) de supă de vită
  • sare și piper după gust
chili_con_carne_cu_cartofi_ondulati

Preparare

Chili con Carne:

1.            Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie, la foc mediu.

2.            Se adaugă ceapa și se călește timp de 3-4 minute, până când se înmoaie.

3.            Se pune și usturoiul și ardeiul chili tocat (dacă se folosește acest ingredient) și se lasă totul pe foc timp de 1 minut, până se eliberează aromele.

4.            Se adaugă carnea de vită tocată și se gătește până se rumenește - se separă cu ajutorul unei linguri, dacă este nevoie.

5.            Se adaugă și ardeiul gras roșu, chimionul măcinat, boiaua afumată, coriandrul măcinat și pudra de chili. Se amestecă pentru a combina gusturile și se lasă totul pe foc timp de 2 minute.

6.            Se adaugă roșiile tăiate, fasolea, pasta de roșii și supa de vită. Se amestecă bine.

7.            Se reduce intensitatea focului, se acoperă vasul de gătit și se mai lasă pe foc timp de 20-25 de minute, amestecând din când în când. Se asezonează cu sare și piper după gust.

 

Cartofii prăjiți:

1.            Se prepară cartofii prăjiți de la Aviko în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj, până devin aurii și crocanți.

2.            Se aranjează cartofii pe un platou mare sau pe farfurii individuale.

 

Asamblarea preparatului:

1.            Se stropește cu generozitate brânza Cheddar topită peste churros.

2.            Cu ajutorul unei linguri se pune Chili con Carne peste cartofii prăjiți cu brânză.

3.            Deasupra se adaugă salsa după preferințe.

 

Decor:

1.            Se presară ceapă verde și semințe de chimion prăjite, pentru un plus de savoare.

2.            La final, se presară o mână de frunze de coriandru proaspăt.

Pont de la chef

Servește acest preparat fierbinte - este o alegere perfectă pentru cine informale, seri în care urmărești meciuri la televizor sau chiar pentru petreceri. Asociază-l cu o bere rece sau cu un suc cu aromă de lămâie, pentru un adevărat răsfăț în stil Tex-Mex.

aviko-wavy-blends_-cheezz-and-onion-style Cartofi prăjiți ondulați și crocanți, aromați cu brânză și ceapă