Churros cu compot cald de merișoare și înghețată
Uită de combinația clasică de înghețată cu sos cald de cireșe și, în schimb, de data aceasta surprinde-ți clienții cu un desert crocant cu churros, compot cald de merișoare și înghețată
Ingrediente:
- 8 churros de la Aviko
- 350 g de merișoare
- 150 ml de suc de mere neîndulcit
- 50 g de zahăr
- 2 lingurițe de scorțișoară măcinată
- 3 bucăți de anason stelat
- O lingură de zahăr pudră
- 4 cupe de înghețată de vanilie
- 4 frunze de mentă
Produsul folosit
Mod de preparare
- Se pun într-o cratiță merișoarele, împreună cu sucul de mere, zahărul, o linguriță de scorțișoară și anasonul. Se dă totul în clocot, apoi se lasă la fiert la foc mediu timp de 10 minute, până când merișoarele încep să se spargă.
- Se ia cratița de pe foc și se lasă la răcit, la temperatura camerei. Compotul de merișoare astfel preparat se păstrează la frigider, într-un recipient acoperit.
- Se prepară churros în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
- Între timp, se încălzește compotul la foc mic – se mai poate adăuga suc de mere sau apă, dacă este nevoie.
- Se amestecă zahărul pudră cu restul de scorțișoară măcinată.
- Se pune câte o porție de compot de merișoare în fiecare dintre cele 4 farfurii. Deasupra se pune câte o cupă de înghețată de vanilie. Se adaugă și prăjiturelele churros și se presară amestecul de zahăr și scorțișoară. Desertul se ornează cu câte o frunză de mentă.
Sfat : Compotul de merișoare se poate prepara cu 2-3 zile în avans și se păstrează la frigider, într-un recipient acoperit.