churros-cu-ananas-și-cocos

Churros cu ananas și cocos

Combinația de ananas și cocos este întotdeauna un succes. Adaugă și churros și vei obține desertul perfect. Pur și simplu!

Ingrediente:

  • Aviko Churros batoane
  • Ananas marinat
  • Fulgi de nucă de cocos
  • Tarhon

Mod de preparare

Timp de gătire: 10 minute + o zi în avans

  1. Se taie ananasul bucăți.
  2. Se marinează ananasul cu o zi înainte, după preferință. Această operațiune se poate face folosind o marinadă preparată cu apă și zahăr, lichior Malibu, anason stelat, cardamom și limetă. 
  3. Se prepară churros în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
  4. Fulgii de nucă de cocos se trag la tigaie și se așază ca un pat, pe o farfurie aspectuoasă.
  5. Se împart bucățile de ananas și prăjiturelele churros pe farfurie și se decorează cu câteva frunze de tarhon.

 

Pont: Se poate pune o conservă de lapte de cocos la frigider peste noapte, se separă nuca de cocos solidificată, iar lichidul se bate cu telul până când devine spumă.  Frișca de cocos astfel obținută se aromează după gust și se servește împreună cu preparatul.