churros-cu-pere-înghețată-și-sos-de-ciocolată

Churros cu pere, înghețată și sos de ciocolată

Combinația dintre churros și sosul de ciocolată este irezistibilă. Poate fi servită sub formă de ghirlandă, împreună cu o cupă de înghețată și bucăți savuroase de pară. Un desert ideal pentru împărțit cu cei dragi.

Ingrediente (4 porții)

  • 300 g de churros de la Aviko
  • 125 ml de frișcă lichidă (o cutie)
  • 125 g de ciocolată neagră
  • O pară
  • 500 ml de înghețată de vanilie
  • O lingură mică pentru înghețată

Mod de preparare

Timp de gătire: 20 de minute

  1. Se încălzește frișca într-o cratiță.
  2. Se rup 100 g de ciocolată în cubulețe, care se adaugă în frișcă. Se lasă totul la foc mic și se amestecă până când se obține un sos de ciocolată fin.
  3. Se prepară churros în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
  4. Între timp, se taie para pe jumătate și se scot semințele. Pulpa se taie bucăți egale.
  5. Se aranjează prăjiturelele churros alternativ cu bucățile de pară, în formă de ghirlandă, pe o farfurie întinsă mare. Deasupra se pun câteva cupe de înghețată, peste care se toarnă puțin sos de ciocolată. Ce rămâne se servește într-un bol mic, în care să se poată înmuia bucățile de churros. Restul de ciocolată se rade deasupra preparatului, care se servește imediat.

 

Pont: Desertul este la fel de delicios și dacă este servit cu pere din compot.