churros_cu_branza_cu_ardei_iute_si_sos_de_limeta

Churros cu brânză cu ardei iute și sos de limetă

Ingrediente

Porții: 4

 

Pentru stratul de brânză cu ardei iute

  • 120 g brânză Cheddar de tărie medie, răzuită fin
  • 2 fire de ceapă verde tocate mărunt
  • 2 linguri de coriandru proaspăt tocat
  • 1 linguriță de semințe de chimion

 

Pentru sosul cu smântână, limetă și coriandru:

  • 80 g coriandru proaspăt, inclusiv tulpinile
  • 40 g frunze de mentă proaspătă
  • coaja și zeama de la 1 limetă
  • 1 ardei chili verde (poți alege în funcție de preferințele tale în materie de iuțeală)
  • 180 g smântână
  • o jumătate de linguriță de sare
  • 2 lingurițe de zahăr

 

Decor opțional:

  • 1 limetă, tăiată felii
  • brânză Cheddar suplimentară, pentru a fi presărată
  • ardei chili roși și verzi pentru prezentare
churros_cu_branza_cu_ardei_iute_si_sos_de_limeta

Preparare

Churros:

1.  Se încălzește ulei într-o friteuză sau într-o oală cu fundul gros, la temperatura de 180 °C.

2.  Se prăjesc 8 inele churros de la Aviko în loturi, timp de 3-4 minute, sau până devin aurii și crocante.

3.  Se scot din ulei și se așază pe prosoape de hârtie, pentru a elimina excesul de ulei.

 

Stratul de brânză cu ardei iute:

Într-un bol se amestecă brânza Cheddar rasă, ceapa verde tocată, coriandrul proaspăt și semințele de chimion. Se pune deoparte.

 

Sosul cu smântână, limetă și coriandru:

1.  Într-un blender sau mixer se amestecă frunzele și tulpinile de coriandru proaspăt, frunzele de mentă, zeama de limetă, coaja de limetă, ardeiul chili verde, smântâna, sarea și zahărul.

2.  Se amestecă toate până când se obține un sos fin și cremos. Se asezonează după gust și se transferă într-un bol de servire.

 

Asamblarea și servirea preparatului:

1.  Cât timp prăjiturelele churros sunt calde încă, presară cu generozitate peste ele brânză cu ardei iute.

2.  Se aranjează churros pe o farfurie.

3.  Alături se așază sosul cu smântână, limetă și coriandru.

4.  Se decorează cu felii de limetă, brânza Cheddar rasă suplimentară și ardeii chili proaspeți, pentru un aspect apetisant.

Pont de la chef

Această rețetă poate fi servită ca aperitiv perfect pentru 4 clienți sau ca o gustare creativă, numai bună de împărțit cu cei de la masă.

809021_churros_aviko