cartofi_prajiti_ondulati_cu_caracatita

Cartofi prăjiți ondulați cu caracatiță

Ingrediente

Porții: 4

  • 500 g Aviko Wavy Blends Paprika
  • 4 tentacule de caracatiță preparate, tăiate în bucăți mici
  • 1 linguriță de boia afumată
  • 2 linguri de ulei de măsline presat la rece
  • 1 lingură de pătrunjel proaspăt, tocat fin
  • 1 mână de creson, pentru decor
cartofi_prajiti_ondulati_cu_caracatita

Preparare

Cartofii prăjiți:

1.            Se prepară cartofii prăjiți Aviko Wavy Blends în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj, până devin aurii și crocanți. Se mențin calzi.

 

Caracatița:

1.            Se taie tentaculele de caracatiță preparate în bucăți mici.

2.            Se încălzește 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie, la foc mediu.

3.            Se adaugă bucățile de caracatiță și se sotează timp de 2-3 minute, până când devin ușor crocant pe margini.

4.            Deasupra se presară boia afumată și se amestecă prin aruncare, pentru a acoperi ingredientele în mod uniform. Se dă tigaia de pe foc.

 

Asamblarea preparatului:

1.            Se așază cartofii prăjiți Aviko Wavy Blends preparați pe o farfurie.

2.            Deasupra se pun bucățile de caracatiță sotate.

3.            Se stropește cu restul de ulei de măsline.

 

Decor:

1.            Se presară pătrunjel proaspăt.

2.            Se adaugă o mână de creson, pentru un gust proaspăt și picant.

Pont de la chef

Servește preparatul imediat, ca aperitiv plin de savoare sau ca fel principal. Această combinație de cartofi prăjiți crocanți, boia afumată și bucăți fragede de caracatiță se asociază foarte bine cu un pahar de vin alb răcit sau cu apă minerală cu lămâie.

aviko-wavy-blends_-paprika_ Cartofi prăjiți ondulați și crocanți cu aromă de boia