meniu-de-petrecere-pentru copii

Meniu de petrecere pentru copii – Creează o lume de basm pentru cei mici!

Cum arată meniul ideal pentru copii? Trebuie să fie variat, sănătos, delicios și, nu în ultimul rând, atrăgător! O tradiție a vecinilor noștri din Ungaria, care are șanse mari să „prindă” și la noi, este aceea de a marca în luna februarie momentul în care ne luăm la revedere de la iarnă și chemăm și întâmpinăm primăvara. Și cum altfel dacă nu printr-un eveniment plin de culoare: un carnaval. Este ocazia ideală pentru a fi creativ: în luna distracției și a petrecerilor pentru copii, nu numai cei mici, ci și mâncarea poate primi un costum amuzant. Oare cu ce feluri de mâncare și idei interesante poți să-ți surprinzi tinerii clienți în această perioadă? 

Dacă vrem ca restaurantul nostru să fie cu adevărat prietenos pentru copii, trebuie să acordăm atenție mai multor detalii. Spre exemplu, merită să amenajăm o zonă de joacă unde cei mici se pot distra în timp ce-și așteaptă prânzul. Putem pregăti câteva activități speciale pentru ei: jocuri, mini-ateliere artistice și creative, un magician sau un clovn care să le modeleze figurine din baloane îi vor impresiona cu siguranță. În același timp, copiii au nevoie adesea și de „dotări” diferite față de clienții adulți: scaune de masă pentru cei mai mici și tacâmuri sigure pentru cei mai mărișori. Ar trebui, de asemenea, să ne asigurăm că toaleta este amenajată corespunzător: prosoapele și dozatorul de săpun plasate mai jos sau un scăunel ori o scăriță pentru urcarea la chiuvetă pot face utilizarea toaletei mult mai confortabilă.  

Poate fi gândită o abordare ludică și amuzantă și în ceea ce privește meniul pentru copii. Sandvișurile în formă de animal sau decorate cu fețe zâmbitoare sunt întotdeauna un succes garantat. De regulă, aspectul vizual este cel care îi impresionează cel mai mult pe copii. Dacă le servim un fel de mâncare prezentat în mod creativ, cu siguranță îl vor încerca. Așadar, gândește un meniu pentru copii care să arate ca și cum ar fi fost conceput chiar de imaginația celor mici! Cele mai populare feluri de mâncare pentru copii iau adesea forma unor personaje de desene animate, animale sau supereroi populari. Cu acest truc, pot ajunge în farfuriile celor mici cu ușurință și ingredientele cele mai sănătoase, cum ar fi fructele și legumele.  

Dacă există un fel de mâncare pe care majoritatea copiilor îl adoră, acesta este brânza pane. De fapt, experiența arată că, uneori, este aproape singurul preparat pe care copiii îl acceptă într-un restaurant. Așadar, adăugă un pic de noutate acestui favorit dovedit! Printre gustările Aviko vei găsi mai multe variante de brânză, din care poți folosi oricând câteva bucăți pentru a crea o întreagă masă. Batoanele de brânză mozzarella sunt ideale în acest scop: mici și jucăușe, cu un gust de lapte și o textură cremoasă, nu au nimic picant sau neobișnuit pentru micii gurmanzi.

Pe lângă gustările cu brânză, și cu cartofii mergi întotdeauna la sigur, dacă e vorba despre copii – mari și mici. Cartofii prăjiți pot fi serviți ca garnitură sau ca atare, cu un sos dip, dar nu ai cum să dai greș nici cu specialitățile din piure de cartofi  cum ar fi crochetele de cartofibezelele de cartofi sau chiar „tradiționalul” piure de cartofi moale și cremos. Meniul poate deveni și mai special cu cartofii dulci prăjiți: această legumă din ce în ce mai la modă este un succes și în rândul publicului tânăr. Să nu uităm că porția pentru copii ar trebui să fie cam jumătate din cea normală (sau doar un pic mai mare), dar și așa se pot adăuga măcar câteva inele de ceapă la duo-ul clasic format din șnițel și cartofi prăjiți.

Produsele Aviko pot inspira chiar și soluții unice. Burgerul vegetal poate ajuta la încorporarea legumelor în alimentația copiilor și este perfect pentru familiile care urmează o dietă vegetariană. Folosește acest produs pentru a prepara hamburgeri mici, cu salată, roșii, castraveți și sosuri ale casei! Plăcintele rotunde din cartofi raşi pot fi utilizate cu ușurință pentru a face și mini pizza. Nu uita: copiii adoră gustările  și, pe deasupra, cu acest fel de mâncare nu mai trebuie să-și mai bată capul cu tacâmuri!

Iar dacă tot e petrecere, ce ai zice de niște gogoși super gustoase? Iată încă o oportunitate pentru a găsi soluții pline de imaginație! La fel ca și prăjiturile – cu care, iarăși, merită din plin să experimentezi în această perioadă a anului – gogoșile pot fi ornate minunat. Glazura colorată și decorațiunile din zahăr pot crea o lume magică de basm. Iar ca o alternativă mai interesantă la gogoașa tradițională, churros sunt alegerea ideală. Această variantă spaniolă de gogoașă poate fi servită cu o mulțime de arome: zahăr cu scorțișoară, sos de ciocolată, sos de caramel sau gem, dar și cu bomboane colorate și perle din zahăr, în special pentru copii.

Oferă-le clienților tăi experiențe memorabile! Cu o selecție variată de feluri de mâncare, nu numai cei mici, ci și părinții lor vor intra cu siguranță în atmosfera de carnaval.