salata_cu_gustari_cu_branza_camembert

Salată cu gustări cu brânză Camembert

Ingrediente

Porții: 4

Pentru salată:

  • 16 Aviko Camembert Bites
  • 100 g frunze de baby spanac
  • 100 g rucola
  • 150 g brânză Camembert, tăiată felii
  • 16 fructe de zmeură proaspete
  • 50 g nuci, tocate grosier
  • 50 g semințe de muștar murate
  • Ceapă roșie marinată, feliată subțire (vezi mai jos metoda)

 

Pentru perele fierte:

  • 2 pere, curățate de coajă și tăiate cuburi
  • 500 ml apă
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 păstaie de vanilie desfăcută
  • un sfert de linguriță de turmeric (opțional, pentru culoare)
  • 1 linguriță de zeamă de lămâie

 

Pentru dressingul cu miere și muștar

  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de miere
  • 1 lingură de muștar de Dijon
  • 1 lingură de oțet din vin alb
  • sare și piper după gust
salata_cu_gustari_cu_branza_camembert

Preparare

Perele fierte:

1.            Într-o cratiță se pun la fiert apa, zahărul, păstaia de vanilie, turmericul și zeama de lămâie.

2.            Se adaugă perele tăiate cubulețe și se lasă la fiert, la foc mic, timp de 10-15 minute, sau până când bucățile de fructe se înmoaie, dar nu prea mult.

3.            Se scot din lichid și se lasă la răcit.

 

Ceapa roșie marinată (Marinadă 1-2-3):

1.            Se amestecă 50 ml de oțet din vin alb, 50 ml de apă și 25 g de zahăr într-o crăticioară. Se lasă totul pe foc până când se dizolvă zahărul.

2.            Se toarnă marinada peste ceapa roșie tăiată subțire și se lasă la marinat timp de cel puțin 15 minute.

 

Gustările cu brânză Camembert de la Aviko:

1.            Se prepară gustările cu brânză Camembert de la Aviko în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj, până devin aurii și crocante.

 

Dressingul cu miere și muștar:

1.            Într-un bol mic se amestecă uleiul de măsline, mierea, muștarul de Dijon și oțetul din vin alb.

2.            Se asezonează cu sare și piper după gust.

 

Asamblarea salatei:

1.            Se amestecă frunzele de baby spanac și rucola într-un bol mare de salată, sau se împart pe 4 farfurii.

2.            Peste verdeață se presară bucăți de pere fierte, semințe de muștar murat, ceapă roșie murată și nuci.

3.            Se așază câte 4 gustări cu brânză Camembert și câteva felii de brânză Camembert pe fiecare porție de salată.

4.            Se adaugă zmeura proaspătă, pentru un plus de culoare și un gust dulce.

 

Stropire și servire:

1.            Se stropește salata cu sosul cu miere și muștar.

2.            Se servește imediat, pentru un amestec delicios de texturi crocante, cremoase și proaspete!

Sfat de la chef

Această salată se asociază foarte bine cu un pahar de vin alb ușor sau cu apă minerală cu lămâie. Este o alegere perfectă ca aperitiv elegant sau ca prânz lejer.

Aviko gustari_cu_branza_camembert_farfuria