pizza_cu_macn_cheese_la_pahar | Rețete cu produse Aviko pentru servicii alimentare

Pizza cu Mac'n Cheese la „pahar”

Ingrediente

Porții: 2

pizza_cu_macn_cheese_la_pahar | Rețete cu produse Aviko pentru servicii alimentare

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la temperatura de 190°C. Se pregătesc 6 forme de copt - se unge interiorul fiecărei forme de brioșă de metal cu ulei de măsline sau cu spray de gătit.

Se pregătesc „paharele” cu pizza

Se așază câte o felie de prosciutto în fiecare formă, în așa fel încât șunca să acopere fundul formei și marginile și să formeze un fel de „pahar”. Se așază 2 bucăți de aperitiv pe bază de macaroane cu brânză de la Aviko în fiecare formă tapetată cu prosciutto. Se pune un strat de sos de pizza peste gustările pe bază de macaroane cu brânză. Peste sos se așază felii de mozzarella. Se presară brânză rasă peste bucățile de mozzarella. Fiecare „pahar” se condimentează cu un praf de oregano uscat. Se pun formele de brioșă într-o tavă de copt, pentru a nu se revărsa în cuptor. Se coc „paharele” în cuptorul preîncălzit, timp de 15-20 de minute, sau până când brânza se topește și devine moale, iar marginile feliilor de prosciutto devin crocante.

Se lasă la răcit și se servește

Se scoate tava din cuptor și se lasă „paharele” de pizza să se răcească timp de câteva minute. Se scoate fiecare pizza din formă. Se decorează cu frunze de busuioc proaspăt chiar înainte de servire. Pizza cu Mac'n Cheese la „pahar” se servește ca aperitiv sau ca un fel principal special (3 „pahare” pentru o persoană).

Sfat de la chef

Aceste „pahare” cu pizza combină confortul cremos al macaroanelor cu brânză cu gustul italienesc al oricărei pizza clasice. Sunt perfecte la petreceri sau ca fel principal inovator la o cină - oricum ar fi, cu siguranță vor impresiona.

Aviko-aperitiv-pe-baza-de-macaroane-cu-branza-farfuria