mezze-grecesti

MEZZE GRECEȘTI

INGREDIENTE

AVIKO

8 Chicken Pops
8 Inele de Ceapă Cheez
300 g Cartofi Prăjiți Grip ‘n Dip

ALTELE

12 curmale fără sâmburi
1 porție de struguri* prăjiți
1 porție vinete la grătar cu
usturoi și ierburi*
4 cotlete* de miel la grătar
2 felii de pita grecească

SOSURI

1 porție de tzatziki* (de casă)
1 porție de feta bătută

mezze-grecesti

STRUGURI *PRĂJIȚI - 4 PORȚII

Preîncălziți cuptorul la 200 ºC. Împărțiți 1 mănunchi de 600 g  de struguri albaștri (mici) în ciorchini mai mici și puneți-i pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Stropiți strugurii cu ulei de măsline și prăjiți-i la cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute, până devin intenși ca aromă și zemoși. Lăsați strugurii să se răcească la temperatura camerei. Păstrați-i acoperiți la loc răcoros sau în
frigider

VINETE LA GRĂTAR CU USTUROI & IERBURI - 4 PORȚII

Tăiați 300 de grame de (mini) vinete. Le punem cu 3 linguri de ulei de măsline și le punem la grătar într-o tigaie sau pe grătar până se înmoaie. Păstrați vinetele la grătar în ulei de măsline cu 2 căței de usturoi tăiați felii și pătrunjel, mărar și/sau oregano tăiat mărunt. Păstrați vinetele la grătar acoperite într-un loc răcoros.

COTLETE DE MIEL LA *GRĂTAR - 8 BUCĂȚI

Se usucă 8 cotlete de miel. Ungeți cotletele subțiri cu ulei de măsline pe ambele părți și stropiți cu sare și piper.
Se prăjesc cotletele de miel la grătar timp de 2-3 minute pe fiecare parte până se rumenesc frumos și sunt roz sau pur și simplu gătite în interior. Serviți-le fierbinți.