
Loaded fries și conopidă prăjită în stil coreean
Ingrediente
Porții: 2
- 300 g de cartofi prăjiți Super Crunch cu coajă, de 9,5 mm, de la Aviko
- 1 căpățână de conopidă
Aluatul
- 100 g de făină cu agent de creștere
- 75 ml de lapte vegetal (de orez sau de ovăz)
- 1/2 linguriță de sare
- 1 linguriță de cimbru
- 1 linguriță de boia de ardei
Glazura
- 50 g de pastă Gojuchang
- 50 ml sos de soia
- 1 linguriță de sirop de arțar
- 2 lingurițe de ulei de susan
- 2 lingurițe de oțet din orez
- 1 linguriță de pudră de usturoi
- 1 linguriță de pudră de ghimbir
Pentru servire
- 15 ml maioneză Sriracha
- ceapă verde
- 1 lingură de semințe de susan

Mod de preparare
- Se desface conopida în buchețele și se păstrează frunzele.
- Se amestecă toate ingredientele pentru aluat, în care se pun apoi buchețelele de conopidă. Se prăjesc timp de 5-10 minute până când devin aurii.
- Se prepară cartofii prăjiți Super Crunch de la Aviko în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
- Se amestecă toate ingredientele pentru glazură, după care se trece conopida prăjită prin acest sos.
- Se călesc și frunzele de conopidă.
Pentru servire, se aranjează cartofii pe o farfurie mare, se pun apoi frunzele și buchețelele de conopidă, iar deasupra se presară semințele de susan, maioneza Sriracha și ceapa verde tocată.