loaded_fries_cu_friptura_si_sos_bearnaise_cu_trufe | Rețete cu produse Aviko pentru servicii alimentare

Loaded fries cu friptură și sos Béarnaise cu trufe

Ingrediente

Porții: 1

Sos Béarnaise cu trufe

  • 50 g de vin alb sec
  • 50 ml de oțet din vin alb
  • 1 hașmă
  • 15 g de frunze de tarhon
  • 1 hașmă
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 3 linguri de apă
  • un vârf de cuțit de sare
  • 3 linguri de unt, la temperatura camerei
  • 1 linguriță de trufă neagră tocată mărunt

Pentru decor

  • cepșoară tocată
  • 10 g de trufe negre rase
loaded_fries_cu_friptura_si_sos_bearnaise_cu_trufe | Rețete cu produse Aviko pentru servicii alimentare

Mod de preparare

  1. Într-o tigaie se pun vinul, oțetul, hașma și jumătate din cantitatea de tarhon și se lasă pe foc timp de 5-10 minute, până când lichidul scade (cam la o treime din cantitate).
  2. Se separă lichidul de celelalte ingrediente și se lasă la răcit. Între timp, se topește untul.
  3. Se pasează împreună gălbenușurile de ou cu lichidul cu oțet până când amestecul devine omogen, apoi se încorporează treptat untul topit, până se obține un sos.
  4. În el se adaugă restul de tarhon și trufa neagră.
  5. Se condimentează carnea și se frige până când devine medium rare, sau după preferințe.
  6. Se prepară cartofii prăjiți Super Crunch Pure & Rustic de la Aviko în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
  7. Pentru servire, se pune friptura peste cartofii prăjiți, iar deasupra se toarnă sosul și se presară cepșoara și trufele rase.
Aviko cartofi_prajiti_premium_super_crocanti_cu_coaja_rustici_farfuria