
Loaded fries cu friptură și sos Béarnaise cu trufe
Ingrediente
Porții: 1
- 150 g de cartofi prăjiți Super Crunch Pure & Rustic de la Aviko
- 150 g de mușchi de vită, pulpă de vită sau antricot
Sos Béarnaise cu trufe
- 50 g de vin alb sec
- 50 ml de oțet din vin alb
- 1 hașmă
- 15 g de frunze de tarhon
- 1 hașmă
- 2 gălbenușuri de ou
- 3 linguri de apă
- un vârf de cuțit de sare
- 3 linguri de unt, la temperatura camerei
- 1 linguriță de trufă neagră tocată mărunt
Pentru decor
- cepșoară tocată
- 10 g de trufe negre rase

Mod de preparare
- Într-o tigaie se pun vinul, oțetul, hașma și jumătate din cantitatea de tarhon și se lasă pe foc timp de 5-10 minute, până când lichidul scade (cam la o treime din cantitate).
- Se separă lichidul de celelalte ingrediente și se lasă la răcit. Între timp, se topește untul.
- Se pasează împreună gălbenușurile de ou cu lichidul cu oțet până când amestecul devine omogen, apoi se încorporează treptat untul topit, până se obține un sos.
- În el se adaugă restul de tarhon și trufa neagră.
- Se condimentează carnea și se frige până când devine medium rare, sau după preferințe.
- Se prepară cartofii prăjiți Super Crunch Pure & Rustic de la Aviko în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
- Pentru servire, se pune friptura peste cartofii prăjiți, iar deasupra se toarnă sosul și se presară cepșoara și trufele rase.