loaded_fries_cu_ciuperci_al_pastor | Rețete cu produse Aviko pentru servicii alimentare

Loaded fries cu ciuperci al pastor

Ingrediente

Porții: 1

Marinadă

  • 1 linguriță de pastă Achiote
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ardei chilli roșu
  • zeama de la o lămâie
  • 1 linguriță de boia afumată
  • 1 linguriță de pudră de chimion
  • 1 linguriță de oregano
  • 1 linguriță de sare

Salsa

  • 1/ 2 ceapă roșie
  • 50 g de roșii cherry
  • 2 ardei chilli roșii
  • zeamă de limetă
  • 1/2 linguriță de sare

Sos de avocado

  • 1 avocado
  • zeamă de limetă
  • un vârf de cuțit de sare

 Pentru servire

  • brânză albă fărâmițată (sau înlocuitor pe bază de plante pentru vegani)
  • 1 ardei chilli roșu
  • o mână de frunze de coriandru
  • felii de limetă
loaded_fries_cu_ciuperci_al_pastor | Rețete cu produse Aviko pentru servicii alimentare

Mod de preparare

  1. Pentru marinadă, se pasează împreună toate ingredientele, până când se obține o pastă.
  2. Se taie ciupercile în bucăți mari, se pun în marinadă și se lasă la marinat timp de o oră.
  3. Pentru salsa, se prăjesc bine ceapa, roșiile și ardeii chilli într-o tigaie de fontă, apoi se pasează împreună cu sare și limetă.
  4. Se frig ciupercile pe un grătar foarte bine încins sau într-o tigaie, secretul fiind ca legumele să aibă urme de carbonizare pe alocuri.
  5. Se prepară cartofii prăjiți Super Crunch în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
  6. Se frig și rondelele de ananas pe grătar.
  7. Pentru sosul de avocado se pasează ingredientele împreună.
  8. Peste cartofii prăjiți se pun sosul de avocado, salsa, ananasul și ciupercile, iar deasupra se presară brânza, ardeii chilli feliați, coriandru și felii de limetă.
aviko_cartofi_prajiti_premium_super_crunch_coaja