Brioșe cu churros
Ingrediente
Porții: 12
- 12 batoane de churros de la Aviko
- zahăr pudră
- scorțișoară
Pentru brioșe
- 1 cană și jumătate de făină
- 1 cană de zahăr
- 1 linguriță și jumătate de praf de copt
- o jumătate de linguriță de sare
- o jumătate de cană de smântână
- o jumătate de cană de ulei (de exemplu, de rapiță)
- 2 ouă mari
- 1 linguriță de extract de vanilie
Pentru glazură
- 1 cană de cremă de brânză înmuiată
- o jumătate de cană de smântână
- o jumătate de cană de zahăr pudră
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 100 g de ciocolată albă, topită și răcită
Mod de preparare
Se prepară brioșele
Se preîncălzește cuptorul la temperatura de 175°C și se pun hârtii pentru brioșe într-o tavă cu forme. Într-un bol mare, se mixează cu telul făina, zahărul, praful de copt și sarea. Într-un bol separat, se amestecă smântâna, uleiul, ouăle și extractul de vanilie până când compoziția se omogenizează. Se combină ingredientele umede cu cele uscate, până când se încorporează bine. Se umplu hârtiile pentru brioșe (două treimi) și se lasă la cuptor timp de 18-20 de minute, sau până când brioșele trec testul scobitorii. Se scot din cuptor și se lasă la răcit.
Se prepară churros de la Aviko
Se prăjesc batoanele de churros până când devin aurii și crocante, apoi se lasă la scurs pe prosoape de hârtie. Se amestecă scorțișoara și zahărul și se trec batoanele de churros calde prin acest amestec, până când sunt complet acoperite. Se scot din ulei, se lasă la scurs pe prosoape de hârtie și apoi, cât sunt calde încă, se trec printr-un amestec de scorțișoară și zahăr. Se lasă la răcit.
Se prepară glazura
Într-un bol mare, se bate crema de brânză până devine fină. Se adaugă smântâna, zahărul pudră și extractul de vanilie și se bat împreună până se obține o compoziție cremoasă și omogenă. Se încorporează ciocolata albă topită, până când glazura devine fină.
Se pregătesc brioșele
După ce brioșele s-au răcit, se pune glazura din cremă de brânză pe fiecare, fie cu poșul, fie cu o lingură. Se înfige un baton de churros în fiecare brioșă glazurată. Opțional, se poate presăra puțin amestec de zahăr și scorțișoară peste brioșele glazurate, pentru un plus de aromă. Brioșele se servesc imediat sau pot fi depozitate în frigider, într-un recipient etanș, până când sunt gata de a fi servite.
Sfat de la chef
Aceste brioșe oferă o reinterpretare delicioasă a ideii de desert, combinând textura cremoasă și bogată a glazurii cu cremă de brânză cu textura satisfăcător de crocantă a batoanelor churros cu scorțișoară și zahăr. Sunt perfecte pentru orice zi festivă sau ca o gustare specială, numai bună de savurat în orice zi.