tortilla aviko snack latin mexico

Cucerește piața steet food cu diferite tipuri de tortilla!

Deși mulți oameni asociază tortilla cu Mexicul, aceasta este, de fapt, un fel de mâncare pan-americană, care se consumă din Patagonia până în regiunile vorbitoare de limbă spaniolă din Statele Unite.

De fapt, datorită popularității sale, tortilla a devenit fel de mâncare internațional, existând în fiecare oraș mai mare câteva localuri care îi sunt dedicate special. Prepararea unei tortilla este o „aventură” plină de satisfacții, deoarece regulile genului sunt suficient de relaxate ca să permită să-ți încerci propriile idei, să te ghidezi după gusturile personale și să-ți folosești imaginația. Poți prepara tortilla folosind rețete americane autentice și poți obține rezultate excelente și cu ingrediente locale. Ideea este de a obține un ragù condimentat delicios, învelit într-o manta de aluat moale, dar nelipicios. Iată câteva soluții originale și inovatoare de care clienții tăi se vor lăsa cuceriți.
 

Cele mai multe tortillas tradiționale sunt preparate din făină de grâu, care are avantajul că glutenul conferă aluatului o textură elastică, făcându-l ușor de întins. Tortilla autentică din făină de grâu (asemănătoare cu piadina italiană) se prepară cu grăsime, care conferă aluatului un plus de moliciune și aromă. Și ce altceva s-ar putea potrivi mai bine într-o astfel de tortilla tradițională decât puiul prăjit, multe legume proaspete, ierburile și suc de citrice? Pieptul de pui rămâne suculent chiar și după prăjire, poate de aceea și este un ingredient super popular. Dintre legume, ne putem orienta spre avocado, ardei colorați, roșii și frunze crocante de salată, iar dintre verdețuri, cele care nu trebuie să lipsească sunt ceapa verde și coriandrul, completate cu suc de limetă sau de lămâie și ardei iute după gust. În plus, o tortilla delicioasă merge de minune cu o garnitură de cartofi crocanți și incitanți, cum sunt cartofii prăjiți premium Super Crunch cu coajă din oferta Aviko.

tortilla aviko snack latin mexico

Varianta clasică de tortilla

O altă variantă clasică de tortilla se prepară din făină de porumb, care oferă avantajul suplimentar de a fi 100% fără gluten. Mulți spun că acest tip de aluat ar trebui preparat cu făină de porumb nixtamalizat (harina masa), dar, de fapt, putem obține rezultate foarte bune și cu făină de porumb simplă. Aromele delicioase ale porumbului se potrivesc excelent cu peștele. Așadar, putem umple tortilla de porumb cu delicatesa peruviană cunoscută drept ceviche, o salată de pește aproape crud. Pentru asta, amestecăm pește cu carne albă (sau chiar crab sau midii) cu suc de lămâie din abundență, ceapă roșie tocată, coriandru, castraveți, roșii tăiate cubulețe și avocado. Când delicioasa combinație este gata, umplem tortilla de porumb moale cu această salată superbă, aromată și proaspătă. În sfârșit, o bere de porumb poate fi completarea perfectă, iar ca acompaniament crocant se recomandă bucăţile de cartofi în coajă cu mirodenii oferite de Aviko.

Dacă gustul și conținutul nutrițional sunt principalele obiective atunci când preparăm tortilla, cel mai bine este să alegem făina de grâu integrală. Desigur, ne putem juca oricând și cu proporțiile, amestecând făina integrală cu făina fină de grâu în orice combinație dorită. Cu cât folosim mai multă făină integrală, cu atât aluatul va fi mai aromat, iar gustul de cereale mai pregnant, în timp ce făina fină va face aluatul mai ușor, mai elastic și mai ușor de întins. 

Versiunea din făină integrală funcționează cel mai bine cu o umplutură clasică, cum ar fi un ragù-ul „rabo de toro”, picant, lipicios și plin de colagen. Această delicatesă populară se prepară din cozi de vită, fiind deosebit de populară în rândul fanilor cărnii de vită. Rezultatul final este un ragù bogat, cremos și, datorită colagenului, lipicios, cu un gust divin, asemănător unei tocănițe preparate din copite sau cu ciolan. Pentru condimentare, putem folosi ardei iute, scorțișoară, chimion, semințe de coriandru și ghimbir. În ragù putem adăuga porumb, morcovi, fasole și alte leguminoase. Pentru obținerea unei consistențe cremoase, la final putem folosi câteva cuburi de ciocolată neagră – rezultatul va fi cu totul deosebit. Iar în cazul în care din tortilla curge puțină zeamă, este o idee bună să avem la îndemână și niște cartofi prăjiți în formă de U extra crocanţi, tot de la Aviko.