tarta_cu_spanac_cu_crochete_de_cartofi_umplute_cu_branza_gouda_si_gustari_de_branza_cu_ardei_rosu_habanero | Rețete cu produse Aviko pentru servicii alimentare

Tartă cu spanac cu crochete de cartofi umplute cu brânză Gouda și gustări de brânză cu ardei roșu Habanero

Ingrediente

Porții: 6

Pentru aluatul fraged

  • 1 cană și un sfert de făină
  • o jumătate de linguriță de sare
  • o jumătate de linguriță de zahăr
  • o jumătate de cană (1 baton) de unt rece, tăiat în bucățele
  • 2-4 linguri de apă rece

Pentru umplutură

tarta_cu_spanac_cu_crochete_de_cartofi_umplute_cu_branza_gouda_si_gustari_de_branza_cu_ardei_rosu_habanero | Rețete cu produse Aviko pentru servicii alimentare

Mod de preparare

Se prepară aluatul

Într-un robot de bucătărie se amestecă făina, sarea și zahărul. Se adaugă untul și se amestecă folosind funcția „puls” până când compoziția începe să se lege și arată ca firimiturile. Se adaugă treptat apa rece, mixând tot cu funcția „puls”, până când se obține aluatul. Se pune aluatul pe o suprafață de lucru, se modelează în formă de disc, se învelește în folie de plastic și se lasă la rece timp de cel puțin 1 oră. Pe o suprafață acoperită cu făină se întinde aluatul în așa fel încât sa acopere un vas cu fund detașabil de 9 inchi (22-23 cm). Se așază aluatul în vas și se elimină ce este în exces. Se ține la frigider timp de aproximativ 30 de minute.

Se prepară umplutura

Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu și se sotează broccoliul până se înmoaie. Se lasă la răcit. Într-un bol, se bat cu telul ouăle, smântâna, laptele, sarea și piperul. Se încorporează spanacul blanșat, broccoliul sotat, crochetele de cartofi umplute cu brânză Gouda de la Aviko, tăiate pe jumătate, gustările de brânză cu ardei roșu de la Aviko, de asemenea tăiate pe jumătate, și brânza rasă.

Se pregătește și se coace tarta

Se preîncălzește cuptorul la temperatura de 190°C. Se toarnă umplutura în crusta refrigerată și se netezește partea de sus cu ajutorul unei spatule. Se dă la cuptor timp de 35-40 de minute, sau până când umplutura este gătită și brânza capătă o culoare aurie.

Se lasă la răcit și se servește

Tarta trebuie lăsată puțin la răcit înainte de a fi scoasă din formă. Se servește caldă, decorată cu frunze de spanac, după preferință.

Sfat de la chef

Această tartă combină gustul bogat și cremos al brânzei cu intensitatea ardeiului Habanero, totul fiind echilibrat cu gustul inconfundabil de spanac și broccoli. Aluatul de casă reprezintă o bază untoasă, care transformă acest preparat într-un deliciu gastronomic.