mini_gustari_din_cartofi_rasi_in_stil_patatas_bravas | Rețete cu produse Aviko pentru servicii alimentare

Mini gustări din cartofi rași în stil „patatas bravas”

Ingrediente

Porții: 3

Pentru sosul „bravas”

  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapă mică, tăiată fin
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 1 lingură de pastă de roșii
  • o jumătate de cană de piure de roșii (roșii pasate)
  • 1 linguriță de boia afumată
  • o jumătate de linguriță de oțet din vin roșu
  • sare și piper după gust

Pentru sosul ranch

o jumătate de cană de sos ranch (cumpărat sau făcut în casă)

Pentru decor

  • bacon crocant, sfărâmat
  • pătrunjel proaspăt, tocat
mini_gustari_din_cartofi_rasi_in_stil_patatas_bravas | Rețete cu produse Aviko pentru servicii alimentare

Mod de preparare

Se prepară mini gustările din cartofi rași de la Aviko în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj

Când sunt gata, se lasă la scurs pe un prosop de hârtie.

Se prepară sosul „bravas”

Într-o tigaie se încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Se adaugă ceapa tăiată fin și usturoiul tocat și se călesc împreună până când se înmoaie și își degajă aromele.  Se pune pasta de roșii și se lasă la foc încă un minut, pentru un plus de gust. Se adaugă piureul de roșii împreună cu boiaua afumată, amestecând bine până ce sosul se omogenizează. Se lasă la fiert timp de 10-15 minute, până când începe să se îngroașe. Se finalizează prepararea sosului cu oțetul din vin roșu și se asezonează cu sare și piper după gust.

Se prepară sosul ranch

Se poate folosi sos ranch cumpărat așa cum este, sau acesta poate fi îmbunătățit amestecându-l cu puțină boia afumată și usturoi pudră.

Se pregătește preparatul

Se pune cu lingura o cantitate generoasă de sos „bravas” pe fundul bolurilor sau farfuriilor folosite la servit. Se așază mini gustările Rösti Bites peste sos. Se stropește totul cu sos ranch - sau acesta poate fi oferit separat, ca dip.

Se ornează și se servește

Se presară bucățile de bacon crocant și pătrunjelul tocat peste mini gustările din cartofi rași. Se servesc imediat, cât timp totul încă este cald și crocant.

Sfat de la chef

Este un mix delicios între gastronomia elvețiană și cea spaniolă, un preparat perfect pentru a fi împărțit la masă. Sosul picant „bravas” în combinație cu sosul ranch rece și mini gustările crocante din cartofi rași va fi cu siguranță pe placul tuturor clienților.

aviko_mini_gustari_cartofi_rasi_cuptor