churros_cu_citrice

Churros cu citrice

Ingrediente 

  • 1 Churros XXL Aviko
  • 1 grepfrut
  • 1 portocală
  • 1 mandarină
  • 50 g de afine
  • marinadă (100 g zahăr/100 ml zeamă (de la citricele de mai sus)/100 ml cava/vin alb
  • sorbet de portocale/mousse de ciocolată albă
Aviko churros_xxl_farfuria

Mod de preparare

  1. Se taie câteva bucăți din fiecare fruct.
  2. Restul fructelor se storc, iar zeama va fi folosită pentru marinadă.
  3. Se caramelizează zahărul, se înăbușă cu zeama de citrice și cu 100 ml de vin sau cava. Se lasă pe foc până scade la o treime din cantitatea inițială.
  4. Se lasă marinada să se răcească la temperatura camerei, apoi se pun bucățile de fructe în ea timp de cel puțin o oră.
  5. Se prepară churros în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj și se pune pe farfuria de servit.
  6. Se prepară o cremă din sorbet și se servește alături de churros.
  7. Se ornează cu jumătăți de afine.