
Churros cu citrice
Ingrediente
- 1 Churros XXL Aviko
- 1 grepfrut
- 1 portocală
- 1 mandarină
- 50 g de afine
- marinadă (100 g zahăr/100 ml zeamă (de la citricele de mai sus)/100 ml cava/vin alb
- sorbet de portocale/mousse de ciocolată albă
Produsul folosit
Mod de preparare
- Se taie câteva bucăți din fiecare fruct.
- Restul fructelor se storc, iar zeama va fi folosită pentru marinadă.
- Se caramelizează zahărul, se înăbușă cu zeama de citrice și cu 100 ml de vin sau cava. Se lasă pe foc până scade la o treime din cantitatea inițială.
- Se lasă marinada să se răcească la temperatura camerei, apoi se pun bucățile de fructe în ea timp de cel puțin o oră.
- Se prepară churros în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj și se pune pe farfuria de servit.
- Se prepară o cremă din sorbet și se servește alături de churros.
- Se ornează cu jumătăți de afine.