blog-sosuri-super-interesante-pentru-garniturile-de-cartofi-Aviko

Sosuri super interesante pentru garniturile de cartofi Aviko

Pregătește snacks-uri irezistibile pentru bere și vin pentru clienții tăi: produse excelente de la Aviko, servite cu sosuri superbe!

Uneori, în timpul verii, clienții doresc ceva ușor de ronțăit lângă o bere sau un pahar de vin – sau poate o farfurie de tapas cu „ceva” interesant. De aceea, este o idee foarte practică să ai în meniu niște gustări ușor de servit, care pot fi combinate într-o varietate de moduri și folosite chiar ca garnitură pentru mese complete. Garniturile de cartofi Aviko, ușor de depozitat, de înaltă calitate și simplu de preparat, pot fi exact felul de mâncare potrivit asta, dacă îi combini cu sosuri sau dip-uri speciale. Atât sosul, cât și garnitura de cartofi sunt ușor de preparat și pot fi servite în orice moment al zilei la același nivel înalt de calitate. Iată câteva combinații care, cu siguranță, vor fi preferate de clienți în timpul verii!

Crunchy Shapes Grip ’n Dip au fost inventați special pentru consumul sosurilor. Datorită formei lor, acești cartofi absorb cantitatea maximă de sos, oferind clienților o experiență de neuitat, datorită unei savori speciale și unei texturi interesante, cremoasă și crocantă în același timp. Se potrivesc excelent cu un sos de parmezan cu usturoi, care este extrem de apreciat, datorită aromelor sale simple, dar unice. Aproape că devii dependent de el! 

Sosul de unt și brânză acoperă foarte bine orice fel de cartofi, iar aroma poate fi personalizată cu diferite ierburi aromate. În timpul verii, merge cel mai bine cu tarhon și arpagic. Dacă dorești să servești cartofii ca parte a unei mese complete, alături de acest sos se vor potrivi bine cu carne de pasăre la grătar și cu pește prăjit, în crustă sau cu tot cu piele, iar pentru vegetarieni este un bun acompaniament pentru legumele la grătar.

Cartofii Pure & Rustic vor fi preferați de iubitorii de arome și forme familiare, mai ales dacă găsim și un sos cu care să se potrivească. Sub semnul sezonului de grill, îi putem servi cu un sos de barbecue din roșii proaspete, de sezon, și cu cât mai multe ierburi aromatice. Fără îndoială, dacă este nevoie să completăm farfuria, cu această combinație s-ar potrivi perfect o friptură medium rare sau chiar o ceafă de porc fragedă și gătită îndelung, cu crustă sfărâmicioasă. Cartofii de casă se potrivesc de minune cu aromele afumate, dar dulci și fructate – și chiar picante – ale grătarului. Dacă sosul este gătit cu o bucată de carne care conține mult colagen (de exemplu, picior de vițel sau picioare de porc), atunci, pe deasupra, se va și lipi foarte frumos de cartofi.

Triunghiurile din cartofi rași pentru cuptor pot oferi o gustare excelentă sau o bază pentru o farfurie de tapas, deoarece sunt deopotrivă sățioase și practice, dar și ușor de împărțit cu prietenii. Crochetele triunghiulare reprezintă o garnitură rustică autentică și delicioasă, care se potrivește cu aromele simple, dar intense. O variantă de sos ar putea fi smântâna cu usturoi, care este atât cremoasă și bogată, cât și răcoritoare prin gustul acrișor și, datorită conținutului său de grăsime, suficient de sățioasă. Smântâna se asezonează cu sare și piper, usturoi și ierburi proaspete, tocate: pătrunjel, mărar, mentă și tarhon. Iată o garnitură potrivită pentru mâncărurile prăjite, dar și pentru brânză la grătar sau chiar legume umplute.

În sfârșit, ar fi mare păcat să omitem din meniu unul dintre preparatele favorite ale clienților, cartofii wedges dulci. Datorită gustului special și valorii nutriționale, cartofii dulci sunt un aliment de bază din ce în ce mai popular pentru clienții care aleg să mănânce conștient, așa că este o idee bună pentru toți proprietarii de restaurante să îi includă în cel puțin o formă în meniurile lor. Aromele adânci și pământii ale cartofului dulce se armonizează cel mai bine cu combinațiile de gusturi vibrante și proaspete din sosuri precum chimichurri, de proveniență argentiniană. Pătrunjelul, ardeiul iute, coriandrul și oțetul de vin roșu dau o combinație absolut specială de arome, care reprezintă un excelent element de legătură între garnitura de cartofi și o friptură. Chimichurri este un sos extrem de versatil, cu o aromă moale și bogată în același timp, dar și un gust picant și acrișor.

Așadar, dacă le oferi arome unice, clienții tăi vor iubi cu siguranță dip-urile delicioase, pe care cartofii Aviko le vor transforma într-o experiență culinară de neuitat pentru sezonul estival.