Atmosfera de Crăciun în restaurantul tău

Atmosfera de Crăciun în restaurantul tău

Sezonul festiv este una dintre cele mai magice perioade ale anului - o adevărată experiență festivă pentru clienți

Sezonul festiv este una dintre cele mai magice perioade ale anului

oamenii se adună pentru a sărbători alături de rude și de prieteni savurând o băutură caldă, gustări delicioase sau chiar servind o masă completă. Pentru restaurante este o sarcină nobilă, dar și o mare oportunitate de afaceri, să atragă clienți care doresc să sărbătorească și să ia masa – lucru ce poate fi realizat cu succes prin crearea unei atmosfere festive și confortabile. Este o provocare ce implică atât conceperea unor feluri de mâncare creative pentru meniu, cât și gândirea unor liste cu băuturi speciale și crearea unei atmosferei intime în sala unde se servește masa.


Este important ca din primul moment în care intră în restaurant

clienții să simtă că te-ai gândit la ei și că ai creat un spațiu special, festiv. Este o notă frumoasă să existe o coroniță festivă la ușă și în interiorul restaurantului să se simtă o atmosferă de sărbătoare, cu muzică de Crăciun veselă, dar intimă. Este esențial ca decorațiunile să fie și ele un indiciu al sezonului festiv, dar să fie în concordanță cu stilul original al restaurantului tău. Aranjarea meselor și a scaunelor este, de asemenea, o prioritate. Scaunele trebuie să creeze un spațiu confortabil pentru clienții noștri – și să nu uităm de confort, care este extrem de important pentru o experiență culinară intimă. Un serviciu de restaurant politicos și atent este, de asemenea, esențial!


Crearea unui meniu festiv este o etapă ce nu trebuie neglijată în procesul de pregătire a sezonului de Sărbători și pentru a intra în spiritul Crăciunului. Așa cum am scris într-o altă postare dedicată meniului festiv, este important să păstrezi cele mai îndrăgite oferte ale restaurantului pentru clienții obișnuiți, dar trebuie să oferi și specialități festive alături de acestea. De asemenea, trebuie să te gândești și la grupurile mai mari care te vizitează, care ar putea dori să mănânce într-o atmosferă mai informală – pentru aceștia te poți gândi la un concept de „sharing" și poți pregăti platouri delicioase de antreuri reci și selecții de gustări.
 

Atmosfera de Crăciun în restaurantul tău

Mâncărurile speciale de sărbătoare ar trebui să includă vânat și pește

ingrediente și arome emblematice pentru această perioadă specială a anului. În ceea ce privește peștele, nu uita să incluzi în meniul de sărbătoare popularul somon - cu spanac cu usturoi și smântână și mini gratinați cu plante aromatice de la Aviko, va fi cu siguranță un mare succes în rândul clienților tăi. În ceea ce privește vânatul, dacă dorești să „lucrezi” cu mereu populara carne de vânat, care este ingredientul pentru o friptură uimitor de fragedă și gustoasă, o poți servi cu sos brun, compot de gutui și fantasticii cartofi prăjiți crocanți crocanți de Aviko.


Pe lângă mâncarea consistentă, este important să oferi și un meniu de băuturi festive, alcoolice și nealcoolice. În lista de sortimente de bere e bine să incluzi câteva brune cu malț, numai bune când vremea este rece și care cu siguranță vor fi un succes, iar în lista de vinuri nu uita să pui vinuri roșii mai tari, cum ar fi Cabernet Sauvignon și Merlot. Cocteilurile speciale și punch-ul, ideale pentru vremea rece, vinurile fierte și multe altele vor fi cu siguranță savurate de clienții tăi și, nu în ultimul rând, au potențialul de a crește profiturile restaurantului. De asemenea, clienților care nu consumă alcool le poți oferi ceaiuri delicioase, cafele speciale și ciocolată caldă.

Crearea unei adevărate atmosfere de Crăciun în restaurante nu ține doar de mâncare și băutură, ci întreaga experiență este importantă. Localurile care planifică acest lucru în mod conștient și atent în avans vor oferi amintiri de neuitat vizitatorilor, care vor rămâne clienți fideli și în anul care urmează.