Ulei de floarea soarelui

  • sunflower oil

Motivul principal al trecerii Aviko la ulei de floarea soarelui este dorința de a oferi clienților o soluție mai sănătoasă. În afară de grijă pentru sănătatea consumatorului, folosirea uleiului de floarea-soarelui este o abordare proecologică față de mediul înconjurător - utilizarea uleiului de palmier fiind conectată cu defrișarea.

Conținutul de grăsimi din produsele Aviko nu se va schimba. Se va modifica doar compoziția grăsimilor, în favoarea creșterii cotei-parte de acizi grași nesaturați, care au un efect pozitiv pentru sănătatea noastră.

Ulterior, Aviko intenționează să utilizeze în timpul producției doar ulei de floarea-soarelui. Specialitățile sunt prima etapă fiindcă majoritatea este pregătită în cuptor sau cuptorul cu convecție - unde nu se mai adaugă niciun ulei, adică se poate beneficia în 100% de avantajele care reies din produsele la care s-a folosit ulei de floarea-soarelui.

Uleiul de floarea soarelui este o sursă naturală și regenerabilă de grăsimi sănătoase. Joacă un rol important în dieta echilibrată de zi cu zi. Specialiștii independenți au confirmat că produsele din cartofi prăjite în ulei de floarea-soarelui arată mai bine și sunt mai gustoase.

Producția specialităților bazată în 100% pe ulei de floarea-soarelui ne-a permis să reducem de până la 4 ori nivelul de acizi grași nesaturați (de la 50% până la 12%). Efect: reducerea nivelului de colesterol din sânge și a riscului bolilor de inimă. Uleiul de palmier conține 50% de acizi grași saturați, nefavorabili și mai puțini sănătoși. Uleiul de floarea-soarelui conține doar 12% de acizi grași saturați, ceea ce însemnă că este o opțiune mai sănătoasă.

Beneficiile pentru sănătate, care reies din trecerea la ulei de floarea-soarelui în timpul fabricației, se mențin chiar dacă ulterior, într-un local gastronomic, produsul este prăjit într-un alt ulei. Parametrii cei mai favorabili pentru sănătate se obțin:

  • prăjind în ulei de floarea-soarelui
  • pregătind produsul într-un cuptor cu convecție sau într-un cuptor