Este interesant că temperaturile de cultivare mai mari le intensifică dulceața (sau îi face mai dulci)
În ultimii ani am observat o revenire a cartofilor dulci în preferințele consumatorilor, care îi consideră un excelent aliment, popular și vibrant. Aviko îi produce din soiul Beauregard, cultivat în Carolina datorită climei favorabile de acolo. Procesul unic de blanșare la abur garantează culoarea intensă, menține cartofii crocanți și ajută la conservarea zaharurilor naturale pentru un gust minunat. Într-adevăr, cartofii dulci se fac remarcați în farfurie.
De ce preferă clienții cartofii dulci? Aceștia apreciază cartofii prăjiți dulci Aviko pentru gustul lor unic și beneficiile evidente pentru sănătate. Cartofii dulci au un indice glicemic mai scăzut - o alegere mai bună pentru diabetici, de exemplu. Cartofii dulci conțin mai multă vitamina A și C comparativ cu cartofii albi. Sunt considerați o alternativă plină de nutrimente a cartofilor prăjiți în rețelele de burgeri sau o garnitură colorată pentru restaurantele de lux. Există din ce în ce mai mulți oameni care au intoleranță la gluten. Pentru aceștia există cartofii prăjiți dulci Aviko Sweet, fără gluten!
Cartofii dulci sunt în tendințe - sunt căutați și ar trebui să îi aveți și dumneavoastră în meniu: ca gustare delicioasă cu sosuri, lângă burgeri, brânză Halloumi la grătar sau chiar ca desert, cu sos de caramel sărat - credeți-ne, gusturile se combină excelent - un plus versatil în meniuri. Consultați rețetele noastre sau folosiți AvikoPRO pentru inspirație.