Arome bogate, gata pregătite, la calitate premium – faceți cunoștință cu cartofii marinați de la Aviko!

  • RO Marinated Potato
  • RO Marinated Potatoes Herrings

Arome bogate, gata pregătite, la calitate premium – faceți cunoștință cu cartofii marinați de la Aviko!

Afișat la 23/03/2022

Gama Premium Pom’ Fraiches de la Aviko oferă o varietate de garnituri interesante care pot fi depozitate la frigider, așa cum sunt cartofii marinați, disponibili în trei arome delicioase, sau cartofii gratinați cu cașcaval și smântână. În noul nostru articol vă prezentăm prima opțiune, cartofii marinați.

Cartofii marinați, realizați prin metoda de gătit sous-vide, sunt disponibili în variantele cu lămâie și piper, cu chilli și șalotă sau cu usturoi sălbatic. Produsele refrigerate din cartofi se bazează pe unul dintre cele mai bune soiuri de cartofi, Hansa, un cartof tare, cu coajă galbenă, depozitat într-un spațiu cu aer condiționat pe tot parcursul anului. Un alt avantaj al acestor produse este faptul că sunt fabricate cu ulei de rapiță de calitate superioară, nu conțin alergeni și pot fi oferite și clienților cu sensibilitate la gluten.

Disponibile în ambalaje de 2 kg, aceste delicatese semipreparate și ambalate în vid sunt fabricate fără conservanți și au un termen de valabilitate de trei luni, ceea ce le face unice pe piața cartofilor refrigerați. Durabilitatea lor face ca aceste sortimente să fie ușor de planificat pentru achiziții. Calitatea este constantă, indiferent de anotimpul sau sezonul în care ne aflăm. Produsele sunt gata de servire, ceea ce este deosebit de util în contextul cateringului actual, într-un mediu care se confruntă cu deficit sever de forță de muncă, deoarece oferă o alternativă de înaltă calitate, dar simplu de preparat, la tehnicile de gătit mai complexe.

Deoarece produsele sunt semipreparate și gata pentru a fi pregătite, nu este necesar să fie condimentate. În plus, cartofii se pot servi calzi sau reci, după cum se dorește - nu aveți de făcut decât să deschideți pachetul și să adăugați imediat cartofii în salate, chiar și reci (bineînțeles, îi puteți încălzi ușor dacă rețeta o cere). Sunt foarte ușor de preparat: în cuptor se gătesc în 5-10 minute la 220 °C, în cuptorul combinat la 200 °C în 7-10 minute, iar prăjiți în tigaie sunt gata de servire după 6-10 minute. Asigurați-vă însă că tigaia (sau cuptorul, după caz) este fierbinte atunci când începeți gătirea cartofilor.

Și acum haideți să descoperim diferitele arome ale cartofilor marinați!

  • Varianta cu chilli și șalotă are la bază cartofi mărunți decojiți și tăiați pe jumătate, ceea ce este diferit de celelalte două produse marinate premium, care sunt doar decojite. Acest sortiment este extrem de versatil, fiind un acompaniament excelent pentru mâncărurile în stil mexican, dar se potrivește bine și cu cele ungurești. Merită încercat și cu fripturi și carne de vită.
  • Varianta cu lămâie și piper are la bază cartofi mărunți întregi decojiți și se potrivește foarte bine cu mâncărurile de pește (marin sau de apă dulce) și fructele de mare.
  • Cu cartofii marinați premium cu usturoi sălbatic puteți elimina caracterul sezonier al condimentului și, datorită aromei sale, puteți oferi clienților această variantă în special ca garnitură pentru mâncărurile de toamnă-iarnă.

Cartofii marinați premium vă oferă șansa de a fi creativ, pentru că pot fi serviți ca acompaniament la o masă rafinată sau consumați ca gustare sau preparat individual, cu bere. De asemenea, pot fi o garnitură interesantă și pentru fripturile la grătar, pentru salate și pentru creveți.

Varianta cu lămâie și piper poate fi preparată la grătar, alternând pe frigărui cartofii cu creveți, pentru a obține un fel de mâncare spectaculos și delicios, care poate fi servit cu o varietate de sosuri.

Varianta cu usturoi sălbatic se combină foarte bine cu alte legume, cum ar fi ciupercile și sfecla roșie. Astfel, poate servi ca bază pentru o tocană de legume de toamnă, dar se potrivește bine și cu carnea de vițel și de pasăre.

Gustul picant al cartofilor cu chilli și șalotă este mai pronunțat atunci când sunt serviți calzi, dar dacă nu doriți să accentuați iuțeala atunci mai bine serviți-i ca garnitură rece. Chilli și creveții se completează reciproc foarte bine, așa că puteți oferi și acest produs cu fructe de mare. În stare rece, cartofii pot fi baza pentru o varietate de salate, posibilitățile fiind limitate doar de imaginația bucătarului. Preparați în tigaie, acești cartofi pot fi completați cu câteva legume la grătar.

Merită să menționăm și cartofii noștri decojiți nearomatizați, disponibili în două dimensiuni, cu diametru de 20/30 respectiv 30/40, disponibili tot în pachete de 2 kg. Pot fi gătiți în apă caldă sau într-un cuptor combinat, ușor și rapid, fără nicio pierdere de calitate, fiind gata de servire după numai câteva minute de încălzire. 

Aceste produse Aviko sunt deosebit de practice în localurile în care se servește un meniu complet sau dacă se gătește pentru un eveniment în cantități mari. Sunt elegante și atractive, astfel încât pot fi servite și la întâlnirile sofisticate sau integrate într-un meniu de prânz elegant. De asemenea, cartofii decojiți oferă calitate garantată indiferent de sezon și au un termen de valabilitate de 3 luni. Încercați și voi și convingeți-vă de potențialul lor.