PRODUSUL ARE CULOARE PREA DESCHISĂ
Cauzele probabile
- prea mică temperatura uleiului
- durata prea mică de prăjire
- ulei/grăsime nouă
- defect termostatul din friteuză
- prea plin coşuleţul friteuzei
- produs din cartofi noi
Soluţii recomandate
- verifică temperatura, măreşte temperatura la cea recomandată
- nu scoate produsul prăjit înainte de timp
- înlocuieşte uleiul sau grăsimea
- testează friteuza
- nu supraîncărca coşuleţul (1:10, 1 parte cartofi, 10 părţi ulei)
PRODUSUL ESTE PREA ÎNCHIS LA CULOARE
Cauzele probabile
- durata prăjirii prea mare
- temperatura prea mare a uleiului
- foloseşti un ulei vechi sau murdar
- produs cu conţinut mare de zahăr
Soluţii recomandate
- scurtează timpul de prăjire
- redu temperatura de prăjire
- adaogă ulei proaspăt sau înlocuieşte-l
- caracter sezonier al produsului
COLORISTICĂ DIVERSĂ
Cauzele probabile
- coşuleţul friteuzei prea plin
- produs cu conţinut mare de zahăr
- cartofi recoltaţi târziu
Soluţii recomandate
- micşorează porţia în coşuleţ (principiul 1:10)
- adaogă ulei sau grăsime
- caracter sezonier al produsului
Downlodează reţeta în format PDF