Ce trebuie făcut atunci când... culoarea cartofilor prăjiţi nu este satisfăcătoare

Ce trebuie făcut atunci când... culoarea cartofilor prăjiţi nu este satisfăcătoareProcedezi conform indicaţiilor de pe ambalaj, ai avut grijă de fiecare element de fiecare detaliu, şi totuşi... ceva nu e în regulă şi efectul final este departe de aşteptările Tale... Ce să-i faci... Nimeni nu este perfect ;) Iată câteva greşeli tipice şi în ce mod le îndreptăm! Aici este partea 1 dedicată Culorii produsului prăjit. Lectură plăcută!

PRODUSUL ARE CULOARE PREA DESCHISĂ

Cauzele probabile

  • prea mică temperatura uleiului
  • durata prea mică de prăjirekolor jasny
  • ulei/grăsime nouă
  • defect termostatul din friteuză
  • prea plin coşuleţul friteuzei
  • produs din cartofi noi

Soluţii recomandate

  • verifică temperatura, măreşte temperatura la cea recomandată
  • nu scoate produsul prăjit înainte de timp
  • înlocuieşte uleiul sau grăsimea
  • testează friteuza
  • nu supraîncărca coşuleţul (1:10, 1 parte cartofi, 10 părţi ulei)

PRODUSUL ESTE PREA ÎNCHIS LA CULOARE

Cauzele probabilekolor ciemny

  • durata prăjirii prea mare
  • temperatura prea mare a uleiului
  • foloseşti un ulei vechi sau murdar
  • produs cu conţinut mare de zahăr

Soluţii recomandate

  • scurtează timpul de prăjire
  • redu temperatura de prăjire
  • adaogă ulei proaspăt sau înlocuieşte-l
  • caracter sezonier al produsului

COLORISTICĂ DIVERSĂ

Cauzele probabilezroznicowanie kolorystyczne

  • coşuleţul friteuzei prea plin
  • produs cu conţinut mare de zahăr
  • cartofi recoltaţi târziu

Soluţii recomandate

  • micşorează porţia în coşuleţ (principiul 1:10)
  • adaogă ulei sau grăsime
  • caracter sezonier al produsului

 

Downlodează reţeta în format PDF