MOD DE PREPARARE:
1. Se încălzește uleiul într-o tigaie mare și puțin adâncă, se
adaugă ceapa și ardeii și se călesc împreună timp de 5-8 minute,
până se încălzesc. Se adaugă usturoiul și pasta chipotle și se lasă
preparatul pe foc încă un minut, amestecând continuu. Se adaugă
roșiile (se sfărâmă bucățile mai mari) și se fierbe totul la foc
mic timp de 10 minute până când sosul începe să se îngroașe și
scade. Se adaugă și
cartofii și se lasă totul pe foc încă 3-4 minute până când
preparatul devine foarte fierbinte. Se asezonează cu sare și
piper.
2. Se fac 4 "cuiburi" în sos. Se sparge un ou într-un vas de
sufleu sau într-o cană mică și se varsă cu atenție într-un
"cuib".
Se repetă operațiunea și cu celelalte ouă. Se acoperă, se dă focul
mic și se lasă preparatul pe foc încă 5-6 minute, până când albușul
s-a preparat iar gălbenușul încă este moale. Se servește cu frunze
de pătrunjel pe deasupra și cu iaurt ca garnitură.
Ouă „Tex Mex”
4 porții Timp de preparare: 10 minute Timp de gătire: 26 -28 de minute