Burger cu chorizo, ardei prăjiți și ceapă caramelizată
Ingrediente
10 porții
- 2 kg de Aviko Pure & Rustic Fries
- 1,2 kg de carne tocată de vită
- 3 căței de usturoi, presați
- 3 linguri de praf de ardei iute
- 2 lingurițe de nucșoară
- 5 ardei roșii
- 5 cepe, tăiate felii
- 3 cârnați chorizo, tăiați în felii
- 10 chifle pentru hamburger
- 5 linguri de oțet balsamic
- 3 linguri de zahăr brun farin
- ulei de măsline
- sare și piper
- unt
- maioneză
- salată de miel
Mod de preparare
Într-un castron, amestecați carnea de vită cu usturoi, boia de ardei măcinată, nucșoară, piper și sare. Formați 10 burgeri. Preîncălziți cuptorul la 200°C. Stropiți ardeii cu ulei de măsline și coaceți-i la cuptor. Prăjiți ceapa în ulei de măsline și apoi adăugați zahărul din trestie pentru a se carameliza și la final adăugați oțet balsamic. Curățați ardeii copți și tăiați-i fâșii lungi. Pregătiți cartofii prăjiți Aviko Pure & Rusic conform instrucțiunilor. Între timp, încălziți 1 lingură de ulei de măsline cu puțin unt într-o tigaie și prăjiți burgerii la foc mediu timp de 3 minute pe fiecare parte până se rumenesc. Prăjiți apoi feliile de cârnați chorizo până devin crocante. Asamblați burgerul după cum urmează:
• ungeți partea inferioară a chiflei cu maioneză
• asezati burgerul cald deasupra bucăților de ardei gras si fasiilor de ardei copți
• apoi puneți chorizo și ceapa caramelizată
• la final se acoperă cu jumătatea superioară a chiflei
• serviți cu cartofi prăjiți Aviko Pure & Rusti
Poftă bună!