Burger cu chorizo cartofi prăjiți

Burger cu chorizo, ardei prăjiți și ceapă caramelizată

Ingrediente 

10 porții

  • 2 kg de Aviko Pure & Rustic Fries
  • 1,2 kg de carne tocată de vită
  • 3 căței de usturoi, presați
  • 3 linguri de praf de ardei iute
  • 2 lingurițe de nucșoară
  • 5 ardei roșii
  • 5 cepe, tăiate felii
  • 3 cârnați chorizo, tăiați în felii
  • 10 chifle pentru hamburger
  • 5 linguri de oțet balsamic
  • 3 linguri de zahăr brun farin
  • ulei de măsline
  • sare și piper
  • unt
  • maioneză
  • salată de miel
Burger cu chorizo cartofi prăjiți

Mod de preparare

Într-un castron, amestecați carnea de vită cu usturoi, boia de ardei măcinată, nucșoară, piper și sare. Formați 10 burgeri. Preîncălziți cuptorul la 200°C. Stropiți ardeii cu ulei de măsline și coaceți-i la cuptor. Prăjiți ceapa în ulei de măsline și apoi adăugați zahărul din trestie pentru a se carameliza și la final adăugați oțet balsamic. Curățați ardeii copți și tăiați-i fâșii lungi. Pregătiți cartofii prăjiți Aviko Pure & Rusic conform instrucțiunilor. Între timp, încălziți 1 lingură de ulei de măsline cu puțin unt într-o tigaie și prăjiți burgerii la foc mediu timp de 3 minute pe fiecare parte până se rumenesc. Prăjiți apoi feliile de cârnați chorizo ​​până devin crocante. Asamblați burgerul după cum urmează:

• ungeți partea inferioară a chiflei cu maioneză
• asezati burgerul cald deasupra bucăților de ardei gras si fasiilor de ardei copți
• apoi puneți chorizo ​​​​și ceapa caramelizată
• la final se acoperă cu jumătatea superioară a chiflei
• serviți cu cartofi prăjiți Aviko Pure & Rusti

Poftă bună!